Erişilebilirlik

"Türkiye Basın Özgürlüğüne Saygı Göstermeli"


"Türkiye Basın Özgürlüğüne Saygı Göstermeli"
"Türkiye Basın Özgürlüğüne Saygı Göstermeli"

İnsan Hakları Gözlem, Türkiye’de gazetecilere yönelik son tutuklamaları şiddetle eleştirirken Ahmet Şık ve Nedim Şener cezaevine gönderildi.

Merkezi New York’taki örgüt, tutuklamaların ifade özgürlüğüne ağır darbe indirdiğini belirterek Avrupa Birliğine üye olmak isteyen Türk hükümetini basın özgürlüğüne saygı göstermeye çağırdı.

İnsan Hakları Gözlem’in Türkiye araştırmacısı Emma Sinclair-Webb, Ahmet Şık ve Nedim Şener’in polis tarafından tutuklanmalarını gerektiren bir kanıt gösterilmeden gözaltına alınmalarının rahatsız edici bir gelişme olduğunu söyledi. Sinclair-Webb, tutuklamaların, soruşturmada darbe planları değil eleştirici yazıların hedef alındığı kaygısı yarattığını belirtti.

Nedim Şener ve Ahmet Şık, bugün çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede darbe planına katılma suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Oda TV muhabiri İklim Bayraktar ve polis memuru Aydın Bıyıklı ise serbest bırakıldı.

Türk hükümeti, gazetecilerin Ergenekon davası kapsamında tutuklandıklarını açıklarken olayı eleştirenler davanın gazetecileri susturmak için kullanıldığını savunuyor.

Amerika ve Avrupa Birliği tutuklamaların Türkiye’de basın özgürlüğü ve demokrasi açısından kaygı yarattığını belirtti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG