Erişilebilirlik

Türkiye Barış Mitinginde Ölenleri Toprağa Veriyor


Türkiye Barış Mitinginde Ölenleri Toprağa Veriyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Türkiye, Cumartesi günkü barış mitinginde hayatını kaybedenleri toprağa vermeye devam etti. Binlerce kişi Ankara yakınlarındaki mezarlıkta ve de İstanbul’da hayatını kaybedenleri uğurlamak için toplandı. Bazı şehirlerde barış için mitingler yapılmaya devam etti. Barış mitingine katılan Diyarbakırlı Atik Tiryaki gibi vatandaşlar,bombalı saldırıların insanları susturmaya yetmeyeceğini, aksine bu tür saldırılara karşı seslerini daha da yükselteceklerini göstermek ve barışa çağrı için toplandıklarını söylüyor.

Göstericiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde sloganlar attı. Çoğu kişi saldırıları engellemediği için hükümeti suçlarken bazıları da hükümeti saldırıların sorumlusu olmakla suçluyor.

Şu ana kadar saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı. Ancak Türk güvenlik güçleri terör saldırısının faili olarak IŞİD’in üzerinde duruyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dahil pek çok kişi saldırıların ardında IŞİD’in olduğunu düşünüyor.

Rusya, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat’ı desteklemek amacıyla karşı gruplara Suriye’de hava saldırılarına başlamıştı. Putin, Esat’a olan desteğinin sadece IŞİD’e karşı olduğunu iddia ediyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG