Erişilebilirlik

Türkiye-Amerika-Irak Üçlü Güvenlik Toplantısından Eylem Planı Çıktı


İstanbul’da Pazar günü düzenlenen Türkiye-Amerika-Irak Üçlü Güvenlik Komite Toplantısı’nda PKK terörüne ağırlık verildi.

Üçlü güvenlik komite toplantılarının beşincisine katılan heyetlere, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Amerikalı Tümgeneral Joseph Anderson ve Irak’ın Ulusal Güvenlik’ten sorumlu Devlet Bakanı Şirvan El Vaili başkanlık etti.

Amerikan Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada tarafların toplantıda PKK’ya karşı mücadele konusunda bağlılıklarını yineledikleri bildirildi.

Toplantıda bir de Üçlü Eylem Planı hakkında görüş birliğine varıldığı ve bu planda PKK’ya karşı ortak çabaların uygulanması için yapılması gerekenlerin yer aldığı belirtildi.

Türkiye, ABD ve Irak arasında gerçekleştirilen üçlü güvenlik toplantılarının beşincisinde katılımcı heyetlere, Türkiye'den İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Amerika Birleşik Devletleri'nden Tümgeneral Joseph Anderson ve Irak'tan Ulusal Güvenlik'ten sorumlu Devlet Bakanı Şirvan El Waili başkanlık etti.

Bahçeşehir Üniversitesi Amerikan Araştırmaları Merkezi Bölümü Başkanı Burak Küntay’a beşincisi düzenlenen üçlü güvenlik toplantısını nasıl değerlendirdiğini sorduk.

Söyleşiyi sağ üst köşedeki mp3 bağlantısından dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG