Erişilebilirlik

Çavuşoğlu Avrupalı Dışişleri Bakanlarıyla Görüştü


25 Mart 2020 - Ankara, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
25 Mart 2020 - Ankara, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ve İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, telekonferans yöntemiyle bir araya geldikleri toplantıda bölgesel konuları ele aldı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ‘‘Toplantıda, Dörtlü Zirve sonuçları ışığında, COVID-19 salgınıyla mücadelede mevcut durum ve atılabilecek ortak adımlar ile Suriye, Libya, Irak başta olmak üzere bölgesel konularda yaşanan son gelişmeler ayrıntılı olarak ele alınmıştır. Son derece samimi bir ortamda geçen toplantı, bu konularda görüş alışverişi yapılması bağlamında yararlı olmuştur. Dışişleri Bakanları, bu çerçevede tekrar bir araya gelmek konusunda mutabık kalmıştır’’ denildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada ‘‘Almanya, Birleşik Krallık ve Fransa Dışişleri Bakanları’yla yaptığımız video konferans görüşmesinde, KOVİD-19’la mücadele ve salgın sonrası dönemde atılabilecek adımlar, başta Suriye, Libya ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeleri ele aldık’’ ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG