Erişilebilirlik

'Türkiye Alman Turistler İçin Hala Cazip'


Alman Seyahat Acenteleri Birliği, Türkiye’nin, Alman turistler için cazibesini yitirmediğini duyurdu.

IŞİD’in, dün, İstanbul’un turizm merkezi Sultanahmet’te gerçekleştirdiği canlı bomba eyleminde 10 Alman turist ölmüştü. Ardından Türkiye için yapılan bazı tur rezervasyonlarının iptal edilmeye başladığı yolunda haberler verilmişti. Türkiye, Alman turistler için yıllardır önde gelen bir cazibe merkezi olmasıyla biliniyor.

Alman Seyahat Acenteleri Birliği Sözcüsü Torsten Schafer, geçen yıl Türkiye’de tatil yapan Almanlar’ın beş milyon sınırını aştığının altını çizdi. Almanya Dışişleri Bakanlığı, bir süre önce, Güneydoğu Anadolu ve Suriye-Irak sınırını kapsayan bölgeler için, Alman vatandaşlarından ihtiyatlı davranmalarının istendiği bir uyarı yayınlamıştı. Aynı uyarıda, İstanbul’daki metro istasyonları da yer almıştı.

Alman yayın kurumu Deutsche Welle’nin bildirdiğine göre, Torsten Schafer, artan olaylar ve gerginliklerle birlikte, Alman yurttaşlarının tatil beldeleriyle bilgi edinme ihtiyacının arttığını kaydetti. Torsten Schafer, bu çerçevede, bazı Alman turistlerin, Türkiye’de yaptırdıkları rezervasyonlarla ilgili olarak seyahat acentelerinden bilgi istediklerini söyledi. Schafer, Almanlar’ın çoğunun Türkiye’nin Ege ve Akdeniz kıyılarını tercih ettiğini ve İstanbul’un ise bu mevsimde fazla rağbet görmediğini kaydetti.

Tur şirketlerinin Alman Dışişleri Bakanlığı’nın uyarılarına göre hareket ettiğini ifade eden Schafer, “Türkiye Almanlar’ın en sevdiği tatil ülkelerinden biri” dedi. Torsten Schafer, Ege ve Akdeniz ile ilgili durumun her zaman olduğu gibi normal şekilde devam ettiğini ve her yıl Türkiye’de ortalama dört milyon Alman vatandaşının tatil yaptığını ifade etti.

Türkiye, 2014 verilerine göre, İspanya ve İtalya’nın ardından Alman turistlerin en çok tercih ettiği ülke konumunda.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG