Erişilebilirlik

Türkiye Afrin Çevresini Vurdu


Türkiye Afrin Çevresini Vurdu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00

Suriyeli aktivistler Türkiye ve Türkiye’nin destek verdiği güçlerin Suriye’nin kuzeyinde Kürt güçlerin kontrolündeki kasabaları top ateşine tuttuğunu kaydetti.

Kürt Hawar haber ajansı top ateşinin Afrin yakınlarındaki bölgeyi vurduğunu iddia etti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi top ateşi nedeniyle 1 kadın ile 2 çocuğun öldüğünü, 10 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Doğan Haber Ajansı da Türk topçusunun Kilis’in karşısındaki Kürt kontrolündeki Parsa Dağlık bölgesinden gelen ateşe karşılık verdiğini kaydetti.

Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin güvenlik tehdidi hissetmesi durumunda sınır ötesi operasyon düzenleyebileceğini belirtti.

Işık, TRT’ye yaptığı açıklamada, Türk ordusunun Afrin’den gelen en hafif ateşe karşılık vermeye devam edeceğini söyledi.

Işık, Afrin’in sürekli bir tehdit haline gelmesi durumunda gerekli olanı yapmaktan çekinmeyeceklerini de kaydetti.

Rakka duvarında gedik açıldı

Amerikan ordusu, Suriye’de işbirliği yaptıkları yerel güçlerin Rakka’nın Eski Kent bölgesindeki duvarda gedik açtıklarını belirtti.

Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, bu duvarlarda açılan gedikler sayesinde bubi tuzaklarına ve IŞİD keskin nişancılarına maruz kalmadan kente girilebildiği kaydedildi.

Uluslararası IŞİD’le Mücadele Koalisyonu’nun Amerikalı Temsilcisi Brett McGurk de Rakka duvarında gedik açılmasını dönüm noktası olarak niteledi.

Kürtlerin çoğunlukta olduğu Suriye Demokratik Güçleri Amerika liderliğindeki koalisyonun hava desteğiyle Rakka’yı almak için operasyon düzenliyor.

Bazı IŞİD liderleri bir dönem Rakka’dan Avrupa’ya yönelik saldırıları planlıyordu. Suriye’nin kuzeyini kaybetmek örgüt için büyük yıkım anlamına geliyor.

Rakka Duvarında Gedik Açıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:34 0:00

STÜDYO VOA

“Görüş ayrılıkları olsa bile İsrail’in güvenliğine taahhüdümüz sağlam” – 7 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:27:46 0:00
XS
SM
MD
LG