Erişilebilirlik

'Türkiye AB Üyeliği Konusunda Üzerine Düşeni Yerine Getirdi'


Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası'nın Berlin'deki yeni merkezinin açılışını yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Birliği’ne üyelik konusunda Türkiye’nin kendine düşen görevi yerine getirdiğini söyledi. Almanya'da faal 80 binin üzerindeki Türk girişimci ve Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Alman işletmecilere yönelik hizmet veren Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası'nı Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Peter Hintze ile birlikte açan Hisarcıklıoğlu, Avrupa Birliği kurallarının, Türkiye tarafından bir yol haritası olarak algılandığını savundu.

Türkiye'nin 1980'li yıllarda 3 milyar dolar ihracat yaptığını, bunun 2010'lu yıllarda 135 milyar dolara tırmandığını söyleyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı, ekonomik kriz ve siyasi değişimlere rağmen Türk ekonomisinin büyümeye devam edeceğini belirtti.

Başta Almanya olmak üzere AB ülkelerinin Türkiye’den gelmek isteyenlere vize uygulmasını kabul edilemez olarak tanımlayan Rıfat Hisarcıklıoğlu, öncelikle Türk işadamlarına vizenin kaldırılmasını istedi.

Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası 2003 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Alman Sanayi ve Ticaret Odası tarafından ortaklaşa kuruldu. Odanın daha önce Köln kentinde bulunan merkezi 2004 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Almanya Başbakanı Gerhard Schröder tarafından açılmıştı.

XS
SM
MD
LG