Erişilebilirlik

Türkiye 24 Haziran’da Sandık Başına Gidiyor


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Türkiye’nin 24 Haziran 2018 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine gideceğini açıkladı.

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle bugünkü 30 dakikalık basına kapalı görüşmesinin ardından seçim tarihini açıkladı. Erdoğan, basın açıklaması öncesinde Başbakan Binali Yıldırım’le birlikte Bakanlar Kurulu üyeleri ve parti yönetimiyle de toplantı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Erken Seçim Tarihini Açıkladı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00


Erdoğan’ın, seçime ilişkin açıklamasından satır başları şöyle oldu:

“Bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bildiğiniz gibi Bahçeli ile çeşitli defalar biraraya gelerek, ülkemizle iç ve dış gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulunmuştuk. Bugünkü görüşmemizde de oldukça geniş bir yelpazede istişare ettik. Bahçeli’nin dün TBMM’deki grup konuşmasında ifade ettiği milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınması teklifini değerlendirme fırsatı bulduk.

15 Temmuz darbe girişimin sekteye uğratılması da siyasette yeni dönemi başlatmıştır. Milletimizin demokrasiye sahip çıkmasının sembolü olmuştur. 7 Ağustos’ta Yenikapı’da yaptığımız o büyük miting de milletimizin biz siyasetçilere verdiği mesajı da çok açık ve net şekilde ortaya koymuştur. 16 Nisan halk oylamasına giden süreç bu yol ile ortaya çıkmıştır.

Partimiz ve benim dile getirdiğimiz sistem değişikliğini yine Sayın Bahçeli’nin yolu açmasıyla hayata geçirme fırsatı bulduk.

Türkiye, artık 16 Nisan’dan itibarin eski diyebileceğimiz sistemiyle yönetilmemektedir. Cumhurbaşkanıyla hükümetin uyumlu çalışmasıyla aksaklıklar çıkmıyor gözükse de attığımız her adımda eski sistemin kalıntısı sıkıntılar ortaya çıkabiliyor.

Türkiye’nin bir an önce belirsizleri aşması zorunla hale getirilmiştir.

Türkiye’nin yeni yönetim sistemine geçiş giderek aciliyet göstermiştir. Sayın Bahçeli’nin dün yaptığı çağrıyı yetkili kurullarımızla değerlendirdik.

Bu erken seçim teklifine olumlu yaklaşmaya karar verdik.

Seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik.

Milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun.”

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG