Erişilebilirlik

Amerika'yı Libya'da Türkiye Temsil Ediyor


Amerika'yı Libya'da Türkiye Temsil Ediyor
Amerika'yı Libya'da Türkiye Temsil Ediyor

Amerika’nın Libya’daki diplomatik temsilciliğini Türkiye üstlendi.

Askeri operasyonların başlamasıyla Trablus Büyükelçiliği’nin çalışmalarını askıya alan Amerikan yönetimi, Libya’da gözaltına alınan dört gazetecinin serbest bırakılması için Türkiye’nin devreye girmesini istedi.

Reuters haber ajansına açıklama yapan Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Amerika’nın Libya’daki diplomatik temsilciliğini Türkiye’nin üstlendiğini, bu çerçevede alıkonan Amerikalı gazetecilerin serbest bırakılmasını sağladığını açıkladı.

Gazeteciler geçen hafta vizesiz olarak Libya’ya giriş yaptığı için Kaddafi yanlısı birlikler tarafından gözaltına alınmıştı. Amerikan yönetimiyle Libya hükümeti arasında arabuluculuk yapan Trablus’taki Türk Büyükelçiliği, New York Times Beyrut Temsilcisi Anthony Shadid, muhabir Stephen Farrell ve foto muhabirleri Tyler Hicks ve Lynsey Addario’nun serbest bırakılmasını sağladı. Gazeteciler, Türkiye’nin aracılığıyla Tunus’a gönderildi. Reuters haber ajansına göre Büyükelçi Tan, Amerika’nın diplomatik temsilciliğini üstlenerek Kaddafi’yle Washington yönetimi arasında arabuluculuk yapabileceklerini de kaydetti.

New York Times gazetesi editörü Bill Keller, “Bizim adımıza olaya müdahil olan ve muhabirlerimizin serbest bırakılmasını ve Tunus’a ulaştırılmasını gözeten Türk hükümetine müteşekkiriz,” dedi.

XS
SM
MD
LG