Erişilebilirlik

Türk Yetkililer Las Vegas Saldırısını Kınadı


ABD’nin Las Vegas kentinde 58 kişinin ölümüne 500’den fazla kişinin de yaralanmasına neden olan saldırının ardından, Türk Dışişleri Bakanlığı da açıklama yaparak saldırıyı kınadı.

Açıklamada “ABD’nin Las Vegas şehrinde bir otelde düzenlenen açık hava konseri sırasında gerçekleştirilen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan silahlı saldırıdan büyük üzüntü duyduk” denildi.

Gelişmelerin Türk makamlarınca yakından izlendiği belirtilen açıklamada ölü ve yaralılar arasında Türk vatandaşlarının olup-olmadığının Los Angeles Başkonsolosluğu’nca, yerel güvenlik makamları ve hastaneler nezdinde araştırıldığı aktarıldı.

Açıklamada “Bu menfur saldırıyı kınıyor, ABD halkının acısını paylaşıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu elim saldırıya karşı ABD ile dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da kınadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Twitter hesabından yaptığı açıklamada Las Vegas'ta yaşanan terör saldırısını şiddetle kınadığını belirtti.

Erdoğan mesajında "Bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle, saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere tüm ABD halkına Türk Milleti adına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Saldırı, Las Vegas'ta Harvest 91 adlı üç günlük müzik festivalinin son gününde, yerel saatle akşam 10.00 civarında düzenlendi. Mandalay Bay Oteli'nin 32'nci katından kalabalığın üzerine ateş açarak onlarca kişinin ölümüne neden olan saldırganın kimliği 64 yaşındaki Stephen Paddock olarak açıklandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG