Erişilebilirlik

Türk Yatırımcının Yeni Gözdesi Florida


Türk Yatırımcının Yeni Gözdesi Florida
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:08 0:00

Amerika’nın Florida eyaleti Türk yatırımcıların gözdesi haline geldi. Çok sayıda Türk, başta Miami olmak üzere eyalete bağlı kentlerde emlak aldı, ticari yatırımlar yaptı. Florida Türk Amerikan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Erkan Nur, Türkler’in yatırımlarının son dönemlerde giderek artığını söylüyor.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan Erkan Nur, son 4-5 yıl içinde özellikle Miami ve Florida bölgesine yapılan Türk yatırımlarının arttığını, son aylarda gelecek kaygısı taşıyan Türkler’in Florida’ya akın ettiğini belirtti.

Türkler’in yatırımlarını daha çok konuta veya iş sektörüne yaptığını belirten Nur, ”Yatırım için gelenleri iki ayrı guruba ayırırsak konut olarak yatırım yapanların çoğu apartman dairesi ya da müstakil evler alıyor. Bazıları bunları yatırım için alıp kiraya veriyor. Buradan gelen geliri yatırımlarının karşılığında iyi bir getiri olarak görüyorlar. Kira gelirlerinin dışında, 2011 yılından beri düzenli olarak artan emlak fiyatlarını da bir değer artışı olarak görüyorlar. Ayrıca Türk yatırımcı doların Türk parası karşısında değer kazanmasını da üçüncü bir kar olarak değerlendiriyor” dedi.

Konut için yatırım yapan Türkler’in bazılarının apartman binaları satın aldıktan sonra bu daireleri kiralaya verdiğini belirten Nur, “Konut satın alan Türkler’in fiyat aralığı, 150 ile 250 bin dolar arasında. Müstakil ev ve villalara yapılan yatırım aralığıysa 300 ile 500 bin dolar arasında” diye konuştu.

Florida’da Sibel Can veArto gibi ünlülerin de yaşadığını belirten Nur, TV yayıncısı Acun Ilıcalı’nın da 6 milyon dolara ev satın aldığını söyledi.

‘Türk yatırımcı gelecek endişesi taşıyor’

Erkan Nur, Türkler’in neden Florida’yı tercih ettiğini ve bu yatırım artışının nedenlerini de şöyle açıkladı: “Türkiye’den gelen veya buraya yerleşen yatırımcıların çoğunun nedeni gelecekleriyle ilgili belirsizlik. Türkiye’deki belirsizliğin yanında Amerika’daki 2011’den beri düzelen ekonomi ve istikrar. Türkiye’den gelenler önlerini göremediklerini söylüyor. Türkiye’de yaptıkları yatırımların ve işlerin önümüzdeki yıllarda değerleneceği ve yürüyeceği konusunda endişe taşıyorlar.“

Nur, Türkiye’den gelen yatırımcılarının özellikle Florida’yı seçmesinin bir diğer nedeninin de eyaletin ikliminin çok iyi olması, kışlarının çok yumuşak geçmesi ve bölgede çok iyi iş ve yatırım fırsatları bulunması olduğunu söylüyor.

‘Türkler büyük yatırım yapıyor’

Amerika’nın Sesi’nin Türkler’in ne tür yatırımlar yaptığı sorusunu da Nur, şöyle yanıtlıyor: “ Bu yatırımcıların çoğu 3 – 5 milyon dolar harcayarak ofis binalarına yatırım yapıyor. Apartmanlar satın alıyor. Depolar satın alıyor. Küçük çapta imalat yapılabilecek binalar satın alıyorlar. Alışveriş merkezleri satın alıyorlar. Türkler buraya büyük yatırımlar yapıyor. Bunlar emlak üzerine yapılan yatırımlar; bunlara ilaveten ticari olarak Türkler Güney Florida’ya yatırım yapıyor. Benzin istasyonları, lokantalar, küçük mini marketler alıyorlar. Çok büyük miktarda mermer ticareti yapan işletme de var.”

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG