Erişilebilirlik

Türk ve ABD Dışişleri Bakanları New York'ta Bir Araya Geldi


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Birleşmiş Milletler 67’inci Genel Kurul toplantıları sırasında New York’ta ikili görüşmeler için bir araya geldi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Suriye, Irak, NATO, Türkiye-İsrail ilişkileri ve Hazreti Muhammed’le alay eden film, görüşmede başlıca ele alınan konular oldu.

Ağırlıklı olarak Suriye’nin ele alındığı görüşmede Davutoğlu, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların durumu hakkında Hillary Clinton’a bilgi verdi. New York’taki Waldorf Astoria Oteli’nde bir saate yakın süren görüşmede iki bakanın, uluslararası toplumun Suriye krizinin çözümünde daha aktif tavır alması konusunda görüş birliği içinde olduğu belirtildi.

Clinton’ın Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesi yönünde Washington’un görüşünü dile getirdiği, buna karşılık Davutoğlu’nun da İsrail’den beklenen şartların yeniden altını çizdiği kaydedildi.

Clinton ayrıca Hazreti Muhammed’le alay eden film yüzünden Müslüman ülkelerde Amerikan diplomatik temsilciliklerine düzenlenen saldırılarla ilgili olarak, Türk hükümetinin yaptığı açıklamalara dikkat çekti, bu konuda net tavır sergilediği için Ankara’ya teşekkür etti.

Görüşmede Türkiye-Irak ilişkilerine de değinildi. Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak Başbakanı Nuri el Maliki’yi Adalet ve Kalkınma Partisi Kongresi’ne davet ettiğini hatırlattı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG