Erişilebilirlik

Türk Müsteşar Erivan'da


Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu Başbakan Erdoğan'ın özel temsilcisi olarak protokoller ve Erdoğan ile Sarkisyan arasında Washington'da yapılması muhtemel ikili görüşmenin çerçevesini ele almak üzere Ermenistan'ın başkenti Erivan'a gitti

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın özel temsilcisi olarak Erivan’da temaslarda bulunduğu bildirildi.

Sinirlioğlu’nun temasları çerçevesinde Çarşamba günü Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan ile görüşmesi bekleniyor.

Bakanlık yetkilisinin bu görüşmelerde Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokollerle ilgili olarak son dönemde yaşanan sıkıntıların giderilmesi konusunu ele alması bekleniyor.

Ayrıca, bu temaslarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan arasında Washington’daki Nükleer Zirve sırasında yapılması muhtemel ikili görüşmenin çerçevesi de ele alınacak.

Türkiye ve Ermenistan 10 Ekim 2009 tarihinde ikili ilişkileri ve sınır kapılarının açılmasını öngören protokoller imzalamıştı.
İki ülke arasında uzun yıllardır diplomatik ilişki bulunmuyor.

XS
SM
MD
LG