Erişilebilirlik

Türk Hava Yolları Pilotları Lübnan’da Kaçırıldı


Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Beyrut seferini yapan uçağını kullanan iki pilotun Beyrut’taki otellerine gittikleri sırada silahlı kişilerce kaçırıldığı bildirildi

Beyrut’un Refik Hariri Havaalanından otellerine gittiği sırada, pilotları taşıyan minibüsün önünün silahlı 6 kişi tarafından kesilerek iki pilotu kaçırdığı bildiriliyor.

AP haber ajansının haberine göre, minibüsü durduran silahlı kişiler isimlerinin Murat Ağca ile Murat Akpınar olduğunu bildirilen pilotları alıkoyduktan sonra, kalan personelin yoluna devam etmesine izin verdi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili Lübnanlı yetkililerle yakın temas halinde olduklarını ancak kaçırma olayının ardından hangi grubun olduğuna dair bilgiye henüz ulaşamadıklarını açıkladı.

Olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürüttüklerini bildiren Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Levent Gümrükçü, kaçırma olayının kimler tarafından ve ne amaçla yapıldığını bilmediklerini açıkladı. Diğer uçak mürettebatının, Beyrut’taki otellerinde güvende olduğunu da sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili bir açıklama da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den geldi. Gül, "Hemen durumla ilgili temaslara geçildi. Dışişleri bakanımız ilgili konuşması gereken kişilerle konuştu. Ben de tabii Cumhurbaşkanı'yla konuşacağım. Çeşitli tahminlerimiz var. Ümit ederim ki kısa süre içerisinde sağ salim kurtarırız" dedi.

Kaçırma olayının Suriye’de devam eden iç savaşla ilgisi olduğu iddia ediliyor. Suriye’nin desteklediği isyancı muhaliflerin Şii asıllı 9 Lübnanlı’yı geçtiğimiz yıldan beri esir tutmasının kaçırma olayının nedeni olarak gösteriliyor.

Pilotları, "İmam Rıza'nın Ziyaretçileri" olarak bilinen gruba mensup kişilerin kaçırdığı da iddialar arasında yer alıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG