Erişilebilirlik

Türk Film Festivaline ABD’den Ödül


Boston Film Eleştirmenleri Derneği (BSFC), Boston Türk Film Festivali’ni Türk sinemasının genç ve deneyimli yönetmenlerini 18 yıldır Bostonlu sinema severlerle buluşturması nedeniyle ödüle layık görüldüğünü açıkladı.

18’inci Boston Türk Film Festivaline, aralarında Boston Globe da dahil olmak üzere bölgenin saygın kültür ve sanat ağırlıklı medyasında da geniş yer verildi.

Kapsamlı programıyla çağdaş Türk sinemasının seçkin örneklerini ve yönetmenlerini kurulduğu 2001 yılından bu yana Amerikalı seyirciyle buluşturan festivale ilginin her geçen yıl daha da arttığı kaydedildi.

ABD ve dünyada saygın bir yere sahip olan Boston Film Eleştirmenleri Derneği tarafından ödüllendirilmesi sonrasında bir değerlendirme yapan festivalin kurucu direktörü Erkut Gömülü, “Bu saygın kurumdan ödül almak çok sevindirici. Bir sivil toplum girişimi olarak başlattığımız bu festivale ilgi her yıl giderek artıyor. Boston Güzel Sanatlar Müzesi Film Programı ile uzun yıllardır istikrarlı ve başarılı işbirliğimiz sayesinde, özellikle Türkiye’de seyirciye ulaşma imkanı sınırlı olan filmlerin ABD’de seyirciyle buluşabildiği nadir platformlardan birinin yarattık” dedi.

Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali sona erdi

Bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali sona erdi.

Festival, sanatçı Feridun Özgören’in Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde “Çağdaş Ebru ve Hat” isimli, büyük beğeni toplayan sergisiyle kapandı.

Festival kapsamında düzenlenen son etkinlikte sanatçı Feridun Özgören, Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde küratör Laura Weinstein ile birlikte ebru sanatı üzerine sanatseverlerin yoğun ilgisini gören bir de söyleşi yaptı.

Çağdaş Türkiye’yi, kültür ve sanatını çeşitli yönleriyle ABD’de tanıtmayı amaçlayan festival kapsamında sergiler, atölyeler, söyleşiler, belgesel ve kısa film yarışması ile Türk mutfağının tanıtımı gibi bir dizi etkinlikler düzenlendi.

“Anadolu’nun Renkleri” adlı dans atölyesinde Amerikalı dans severler Anadolu’nun zengin kültürel birikimini yansıtan yöresel dansları canlı müzik eşliğinde öğrendi.

Uluslararası başarılara imza atmış bir dans eğitmeni ve koreograf olan Ahmet Lüleci’nin yönettiği halk dansları atölyesinde, Harmandalı Zeybeği ve Atabarı gibi danslar uygulamalı olarak öğretildi.

Festival kapsamında Türk musikisinin temel sazlarından olan ney Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde tanıtıldı.

Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde geleneksel saz ney’in tarihçesi, çalma teknikleri ve karşılaştırmalı çeşitlemeleri neyzen ve akademisyen Fred Stubbs ile neyzen Shanteri Baliga tarafından uygulamalı olarak anlatıldı. Türk musikisinden örneklerin sunulduğu bir de konferans düzenlendi.

Anadolu’nun seçkin lezzetleri Boston Üniversitesi Gastronomi Programında öğretildi.

Anadolu’nun Seçkin Lezzetleri etkinliğinde şef Didem Hoşgel ve Boston Üniversitesi Yemek Programı öğrencilerinin hazırladığı mezeler, yemekler ve tatlılar Boston Üniversitesi demonstrasyon mutfağında katılımcılara sunuldu.

2007 yılından bu yana Boston Üniversitesi Yemek Programı ile birlikte düzenlenen “Anadolu’nun Lezzetleri” uygulamalı bir ders olarak program müfredatında yer alıyor. Derse kayıt olan gastronomi öğrencileri Türk mutfağına özgü malzemeleri, tarifleri ve pişirme tekniklerini de öğrendiler.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG