Erişilebilirlik

Türk Emniyetinde Görev Değiştirmeler Sürüyor


Yolsuzluk operasyonu sürerken Ankara'da bir törende biraraya gelen bakanlar
Yolsuzluk operasyonu sürerken Ankara'da bir törende biraraya gelen bakanlar
İSTANBUL -Türkiye'yi sarsan yolsuzluk operasyonunda hükümet, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli illerde görev yapan 54 polis müdürünün görev yerini değiştirdi. Yolsuzluk operasyonunu gerçekleştiren İstanbul Emniyet’inde bugün ikinci dalga operasyon vardı.

Terör Şube, Mali Şube, Asayiş Şube, Organize Suçlar Şube müdürlerinden sonra İstanbul emniyet Müdürü de görevden alındı. Haberi öğrendikten sonra kısa bir açıklama yapan Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ilk açıklamasında, "Biz devlet memuruyuz. Gelmemiz nasıl doğalsa gitmemiz de öyle doğal. Nasıl geldiysem öyle gidiyorum. 4.5 senedir devletimize milletimize sadakatle hizmet etmeye çalıştık. Hayırlısı olsun, merkez valiliğine gidiyorum “dedi.

Çapkın’ın yerine Aksaray Valisi Selami Altınok atandı

Emniyet’teki yer değiştirmelerin süreceği belirtilirken hükümete yakın bazı gazeteciler devlet içinde illegal bir yapılanmayı konu alan bir soruşturmanın da hazırlık aşamasında olduğunu iddia ediyor. Aslında dün hem Başbakan Recep Tayip Erdoğan hem de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bu konuda çeşitli işaretler vermişti.

Hükümetten operasyon işareti

Hükümeti halkın gözünden düşürmek için bir psikolojik savaş başlatıldığını söyleyen Arınç, “Eğer devlet içinde kümelenmiş ve yuvalanmış bir illegal örgüt söz konusuysa bunları ortaya çıkarmak boynumuzun borcu olsun” dedi. “Devlet içinde devlet olma gayretleri olanları ne pahasına olursa olsun ortaya çıkartacağız” ifadesini kullanan Başbakan Erdoğan, kimi kastettiğini açıkça ortaya koymadı.

Selvi: Operasyonlar Gülen Hareketi destekli

Ancak hükümete en yakın gazetecilerden Yeni Şafak gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, “Gülen hareketi destekli bu operasyonların tek hedefi var. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Erdoğan'sız AK Parti. Son operasyonlar, adı Gülen Hareketi olan ama devlet içinde bir cunta gibi hareket eden bir yapılanmanın varlığını net bir şekilde ortaya koydu Birim amirlerini devre dışı bırakan, kendi bakanına, Başbakanına karşı operasyon yapan bir cunta.AK Parti hizmetle, örgütü ayırıyor. Hizmete hürmet, örgüte operasyon” dedi.

Bozdağ’dan soruşturmada gizliliği ihlal edenlere suç duyurusu

Meclis’teki Anayasa Komisyonu’nda açıklama yapmadığı için muhalefet milletvekillerinin tepkisini çeken Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, soruşturmada gizlilik ilkesini ihlal eden kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bozdağ, “soruşturmanın gizliliği ihlal edildi. Devleti tanımayanlara devleti tanıtmak lazım. Bakanın, valinin, emniyet müdürünün soruşturmadan haberi yok bu doğru. Ama bazı gazetecilerin, gazetelerin, internet sitelerinin haberi var. Manşet manşet ortaya koyuyorlar. Bazı gazeteler her şeyi bilirken ben Başbakan Yardımcısı olarak bir şey bilmiyorsam burada herkesin düşünüp bir durması lazım” diye konuştu.

Çiçek, dokunulmazlıkların kaldırılması girişimini yalanladı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yolsuzluk soruşturmasında adı geçen dört bakan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AB Bakanı Egemen Bağış, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve İçişleri Bakanı Muammer Güler hakkında dokunulmazlıkların kaldırılması için Meclis’e fezleke gönderildiği iddialarını reddetti. Ancak bu milletvekillerinin istifa mektuplarını Başbakan Erdoğan’a verdikleri belirtiliyor. Üç bakanın yerel seçimlerde aday olacağı için hafta sonuna dek kabinede bir revizyona gitmesi beklenen Başbakan Erdoğan’ın nasıl bir tasarrufta bulunacağı henüz bilinmiyor.

Operasyon üçüncü gününe girerken savcının 28 kişi hakkında ek gözaltı süresi istemesiyle sanıkların en geç yarın Adliye’ye sevk edilmeye başlanması bekleniyor.

İddiaların merkezindeki bakanların suskunluğu sürüyor

Hükümetin soruşturmanın gizliliği ihlal edildiği için sert eleştiriler getirdiği tape, teknik takip ve fiziki takiplerde dört bakan hakkında çok sayıda iddia ve fotoğraf bulunuyor. Ancak bu iddialarla ilgili bakanlardan henüz bir açıklama gelmedi. Operasyonun başından beri sessizliğini sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le bugün haftalık görüşmede bir araya gelen Başbakan Erdoğan daha sonra Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’la bir araya geldi. Ancak görüşmeyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçisi’yle görüştü

Önceki gün Konya’da kısa bir açıklama yaptıktan sonra bir daha konuyla ilgili yorum yapmayan ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bu sabah ABD Büyükelçisi Francis Ricciardione’yle büyükelçilikte sürpriz bir görüşme yaptı.

Bahçeli: Hükümet ahlaksızlıkların merkez üssü haline geldi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise hükümetin emniyet müdürlerini görevden almasını eleştirerek, “İstanbul’daki yolsuzluk operasyonu bir kez daha göstermiştir ki hükümet boyunu aşan karanlık işlere bulaşmış, çıkar ilişkilerinin, kul ve yetim hakkını gasp eden ahlaksızlıkların merkez üssü haline gelmiştir” dedi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG