Erişilebilirlik

Erdoğan'dan Uluslararası Topluma 'Gazze' Çağrısı


Birleşmiş Milletler'e ve Müslüman ülkelere seslenerek İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların durdurulması çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin şiddeti sona erdirmek için Birleşmiş Milletler'in başlatacağı her türlü girişimi destekleyeceğini söyledi.

İsrail'in Kudüs ve Gazze'deki eylemlerinin "terör" olduğu suçlamasını yineleyen Erdoğan, 19 ülkenin lideri ya da hükümetiyle yaptığı görüşmelerde İsrail-Filistin çatışmalarını ele aldığını söyledi, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Genel Kurul'da alınan kararlara uygun şekilde süratle Kudüs'de barışı ve huzuru sağlayacak adımları atması şarttır" dedi.

Erdoğan ayrıca "İslam İşbirliği Teşkilatı da derhal somut ve etkin bir tutum almazsa kendi varlığını inkar etmiş olacaktır" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonları ve Anadolu Ajansı çalışanlarının yaralanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Bakanlık açıklamasında "İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında sivil can kayıplarının hızla artması, BM Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı‘na (UNRWA) bağlı okulların zarar görmesi ve bölgede görev yapan Anadolu Ajansı kameramanı ile foto muhabirinin yaralanmaları, İsrail’in orantısız ve ayrım gözetmeyen saldırılarını açıkça ortaya koymaktadır" denildi.

Açıklamada ayrıca "İsrail'in bu kere Gazze’ye yönelik tank ve topçu atışlarına başladığı endişeyle öğrenilmiştir. Sivil can kayıplarının daha da artmasına sebebiyet verecek bu saldırıların derhal durdurulması için uluslararası toplumu süratle harekete geçmeye davet ediyoruz. İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, Anadolu Ajansı çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Türkiye, bu haklı davasında Filistin halkının yanında güçlü şekilde yer almayı sürdürecektir" ifadelerine yer verildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG