Erişilebilirlik

‘Türk Büyükelçiliği Bazı Sorulara Cevap Vermeli’


Amerikalı Senatör John Cornyn, geçen hafta Washington’daki Türk Büyükelçiliği konutu önünde yaşananlarla ilgili konuştu. Cumhuriyetçi Parti’nin Senato’daki iki numaralı ismi olan Cornyn, “Bence bizim büyükelçimiz sorulara cevap vermek zorunda olmamalı. Bence Türk Büyükelçiliği’nin bazı soruları cevaplamaya ihtiyacı var” dedi.

Cornyn, konuyla ilgili konuşan ilk senatör değil. Daha önce de yine Cumhuriyetçi Parti’den bir senatör Büyükelçilik Konutu önünde yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Arizona Senatörü John McCain, yaşananların kabul edilemeyeceğini belirtmiş, Türk büyükelçisinin sınır dışı edilmesini istemişti.

Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ise böyle bir karar vermek için erken olduğunu belirtiyor. Tillerson, yapılacak soruşturma sonucunda karar verileceğini kaydediyor.

McCain, Tillerson’ın bu açıklamasına da tepki göstermiş ve “Soruşturmaya ne gerek var, görüntüleri izleyin” demişti.

McCain, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada da, ”Burası Amerika, bir başka ülke ya da üçüncü dünya ülkesi değil” ifadelerini kullanmıştı.

McCain ile Califronia’nın Demokrat Senatörü Dianne Feinstein geçen hafta konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyşp Erdoğan’a mektup da yazmıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG