Erişilebilirlik

Türk Bilgisayar Korsanına ABD’de 8 Yıl Hapis Cezası


Türk bilgisayar korsanı New York şehrinde görülen davada 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ercan Fındıkoğlu dünyanın en tehlikeli bilgisayar korsanlarından biri olarak gösteriliyordu.

2013 yılında Almanya’da lüks bir otel odasında yakalanarak gözaltına alınan ve daha sonra yargılanmak üzere Amerika’ya iade edilen Ercan Fındıkoğlu’nun cezasını çektikten sonra Amerika’dan Türkiye’ye gönderilerek sınırdışı edileceği açıklandı. Kredi kartları ve para çekme makineleri aracılığı ile 3 büyük korsanlık operasyonunda 55 milyon dolarlık dolandırıcılık yaptığı tespit edilen Türk bilgisayar korsanının davası Brooklyn’de görüldü.

35 yaşındaki Fındıkoğlu sanal dünyada “Segate”, Predator” ve “Oreon” isimleriyle tanınıyor ve kendisi gibi bilgisayar korsanlığı yapan bir çetenin elebaşı olmakla suçlanıyordu.

Mahkemede gözyaşlarına hakim olamayan Fındıkoğlu, pişman olduğunu tutuklandığından bu yana eşi ve oğlunu hiç görmediğini söyledi. Fındıkoğlu’nun Almanya’da tutuklandıktan sonra Amerika’ya iade edilene kadar hapiste kaldığı sürenin de toplam cezasından düşürüleceği açıklandı.

Fındıkoğlu ve çetesinin en büyük soygunları olan yaklaşık 40 milyon dolarlık işlemleri Umman’daki Bank Muscat’a ait kredi kartları üzerinden yaptıkları belirtiliyor. Kredi kartlarının manyetik bantlarındaki bilgilerin kopyalanmasıyla yapılan soygunlar toplamda dünya üzerinde 24 farklı ülkede, 36 binden fazla işlemle sağlanmış.

Fındıkoğlu ve çetesinin 2011 ve 2012 yıllarında da JPMorgan Chase ve National Bank of Ras Al-Khaimah bankalarına ait kredi kartlarından toplam 15 milyon dolarlık hırsızlık yaptıkları tespit edilmişti.

Fındıkoğlu’nun 2011 yılında Türkiye’de de benzer şekilde kredi kartı dolandırıcılığından bir davada yargılandığına ve 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığına, kaçak durumdayken Almanya’da yakalandığına dikkat çekiliyor. Yetkililer Amerika’daki cezasının ardından Türkiye’ye sınırdışı edilecek olan Ercan Fındıkoğlu’nun Türkiye’de de kesinleşen cezası nedeniyle hapis yatacağını söylüyorlar.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG