Erişilebilirlik

Türk-Amerikan Toplumunun Genç Liderleri Washington’da Buluştu


Türk Amerikalıları ilgilendiren konuları araştırmayı görev edinmiş olan Amerika-Türk Koalisyonu gelecek vaadeden genç liderleri eğitme çalışmalarına başladı

Başta siyasetçiler olmak üzere Amerikan toplumunu Türkiye ve Türk – Amerikalılar hakkında bilgilendirme ve ilişkileri geliştirme adına son yıllarda önemli başarılar elde etmiş olan Amerika Türk Koalisyonu (Turkish Coalition of America), Türk – Amerikan toplumunun genç liderlerini Washington’da biraraya getirdi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen Genç Liderler Kongresine, sivil toplum kuruluşları alanındaki başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken, farklı yaş gruplarından 29 kişi seçildi. Üç gün süren Kongre boyunca Amerikalı siyasetçiler ve çalışanları, diplomatlar, düşünce kuruluşu uzmanları, basın mensupları ve Türk-Amerikan toplumunun başarılı isimleriyle biraraya gelme fırsatı bulan genç liderler, Türk – Amerikan ilişkilerini sistematik bir şekilde geliştirme ve sivil toplum kuruluşu faaliyetlerini daha etkili kılmanın yöntemlerini öğrendiler.

Washington’a ilk kez geldiklerini belirten birçok genç lider, başta Amerika Türk Koalisyonu’nun kurucusu olduğu Kongre Türk Dostluk Grubu üyeleri olmak üzere, Amerikalı ve Türk diplomatlarla yaptıkları görüşmelerin kendilerini son derece etkilediğini belirtti. Profesyonel lobicilerin eşliğinde sivil toplum liderliğini geliştirme üzerine pratik yapma imkanı da bulan gençler, burada öğrendikleri bilgileri yaşadıkları bölgelerde uygulamaya geçireceklerini belirtti.

Amerika Türk Koalisyonu Başkanı Lincoln McCurdy de Türk – Amerikan toplumu’nun büyük bir potensiyele sahip olduğunu ancak bu potansiyeli sivil toplum kuruluşları faaliyetlerine yeterli derecede yansıtamadığını belirtti. Genç Liderler Kongresi’nin bundan sonra geleneksel hale geleceğini de ifade eden McCurdy, hedeflerinin on yıl içerisinde Türk – Amerikan toplumunun etkinliğini arttırarak, Amerika’ya Türk kökenli siyasetçiler ve diplomatlar kazandırmak olduğunu belirtti.

Amerika Türk Koalisyonu resmi sitesi: http://www.tc-america.org/

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG