Erişilebilirlik

Türk-Amerikan İş Dünyasını Buluşturan Dergi


Türk-Amerikan İş Dünyasını Buluşturan Dergi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:08:09 0:00

Türk-Amerikan İş Dünyasını Buluşturan Dergi

Amerika'da 12 yıldır İngilizce olarak yayınlanan ekonomi dergisi Turk of America, Türk-Amerikan ticari ve ekonomik ilişkileriyle iki ülkenin özel sektör liderleri arasındaki bağları güçlendirmeyi hedefliyor. Genel Yayın Yönetmeni Cemil Özyurt, Turk of America’yı, Amerika’nın Sesi’ne anlattı

Türk toplumu Amerika’da giderek hem nüfus hem de nüfuz olarak güçleniyor. Bu artışla birlikte, Türk toplumu için çıkarılan Türkçe ve İngilizce yayınlar da artıyor. Bu yayınlardan biri de Turk of America Dergisi.

Dergiyi diğer yayınlardan ayıran özellik, ekonomi ağırlıklı olması ve Türkiye ile Amerika arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri güçlendirmeyi amaçlaması. 12 yıldır yayınlanan derginin kurucu ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni Cemil Özyurt, Turk of America’yı, Amerika’nın Sesi’ne anlattı.

  • 16x9 Image

    Melek Çağlar

    Melek, meslek yaşamına yazılı basında başladı. Haftalık Barometre gazetesinde muhabir ve Management-Marketing sayfa editörü olarak çalıştıktan sonra 1990’lı yılların başında aynı gazetenin Yazı İşleri Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Meslek yaşamına kısa bir ara verip İngiliz Kraliyet bursuyla City University London’da gazetecilik eğitimi aldı. 1994 yılında Amerika’ya yerleşmeden önce Hürriyet gazetesinde çalıştı. Meslek yaşamına halen Internet, radyo ve televizyon yayıncılığı yapan Amerika’nın Sesi’nde devam ediyor. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Melek, yüksek lisans derecesini 2002 yılında tamamladığı George Washington Üniversitesi MBA programından aldı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG