Erişilebilirlik

Turistler Terör Tehdidinden Tedirgin


Turistler Terör Tehdidinden Tedirgin
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00

Taksim Meydanı’nda Amerika’nın Sesi’ne konuşan turistler, son zamanlarda yaşanan terör saldırılarını değerlendirdi ve kalabalık mekanlarda bulunmanın kendilerini tedirgin edip etmediği konusundaki soruya yanıt verdi.

Güney Kore’den gelen Young-Joon Yoo ve ailesiyle birlikte İstanbul’u gezen, son zamanlarda IŞİD’in düzenlediği saldırılar nedeniyle, kalabalık mekanlarda bulunduklarında biraz tedirgin olduklarını gizlemiyor.

İsviçreli turist Monica, “Şu anda kendimi güvende hissediyorum ama tuhaflık hissedersem daha dikkatli davranırım. Kendimi güvende hissetmediğim yerlere gitmem” diye konuşuyor.

Kanadalı Caroline ise yaşanan terör olaylarının çok kötü olduğunu, bu olayları Batılı ülkelerin yarattığını ve sonucunda bunların yaşandığı düşüncesinde. Caroline, İstanbul veya başka bir yerde kendini güvende hissettiğini de sözlerine ekledi:

Suriye’deki savaştan kaçarak 3 yıl önce Türkiye’ye gelen Amine de, burada kendini daha güvende hissettiğini söylüyor.

Dubaili Sumit, nerede bomba patlayacağını önceden tahmin etmenin zor olduğunu ve yaşamın durdurulamayacağını ifade etti. “Buradayız, eğleniyoruz ve korkmuyoruz” diyen Summit, beklenen saldırılar Paris’te, İngiltere’de veya New York’ta olabilir, bu yüzden terör beklentisi bizim günlük hayatımızı çok etkilemiyor diyor.

Amerika’dan gelen Avantika, Türkiye’de olduğu için mutlu olduğunu ve bu tür olaylardan ötürü seyahat etmekten vazgeçmeyeceğini belirtiyor. Avantika, terör saldırılarının nerede olacağını tahmin etmenin zor olduğunu, kendi ülkelerinde de seyahat ederken de bu tür olayların yaşanabileceğini söylüyor.

Terör tehdidi, genel olarak insanların normal yaşantısını etkilememiş gibi görünse de, bu durumdan tedirgin olan kesim de yok değil.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG