Erişilebilirlik

Tunus'ta Geçici Hükümet Üyeleri İktidar Partisi'nden İstifa Etti


Tunus'ta Geçici Hükümet Üyeleri İktidar Partisi'nden İstifa Etti
Tunus'ta Geçici Hükümet Üyeleri İktidar Partisi'nden İstifa Etti

Tunus’ta geçici hükümet yine karıştı, geçici hükümet üyeleri iiktidar partisinden istifa etti. Tunus devlet televizyonu, geçici hükümet üyelerinin devrik Devlet Başkanı Zeynel El Abidin Bin Ali’nin partisinden istifa ettiğini bildirdi.

Başbakan Muhammet Gannuçi’nin Pazartesi günü açıkladığı koalisyon hükümetinde, eski Savunma, İçişleri, Dışişleri ve Maliye Bakanları görevlerini korumuştu. Bu durum, iktidar partisinin yeni hükümette etkisini sürdürmesinden hoşlanmayan muhalefet partililerini tepkisine yol açmış ve 4 Bakan istifa etmişti. Başbakan Gannuçi ile geçici devlet Başkanı Fuat Mibazza da eski devlet başkanıyla aralarına mesafe koymak için iktidar partisinden ayrılmıştı.

Geçici yönetim geçmişle tüm bağları kesme sözü vererek tüm siyasi tutukluları serbest bıraktı. Bırakılan 1800 tutuklu arasında yasaklı İslamcı partinin üyeleri de bulunuyor.

Öte yandan devlet televizyonu Bin Ali’nin ailesinden 33 kişinin ülkeden kaçmak isterken tutuklandını bildirildi. Haberde el konan altın ve mücevherler de gösterildi.

Tunus Başsavcısı, Bin Ali, eşi Leyla Trabelsi ve akrabalarının dış ülkelerdeki banka hesapları, emlak ve diğer mal varlıkları hakkında soruşturma açtı.

İsviçre Cumhurbaşkanı ülkesinin Bin Ali ve akrabalarının tüm servetini dondurma ve açılacak davalarda işbirliği yapma sözü verdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG