Erişilebilirlik

Tunus Cumhurbaşkanı El Sebsi Hayatını Kaybetti


Tunus Cumhurbaşkanı Baci Kaid El Sebsi rahatsızlanması üzerine kaldırıldığı askeri hastanede vefat etti. 92 yaşındaki El Sebsi yaklaşık bir aydır önemli sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu.

Çarşamba günü fenalaşmasının ardından askeri bir hastaneye kaldırılan El Sebsi Perşembe sabahı hayata veda etti. El Sebsi’nin vefatı Cumhurbaşkanlığı makamından yapılan yazılı mesajla açıklandı.

El Sebsi Haziran ayında da sağlık durumundaki kötüleşme nedeniyle bir hafta hastanede tedavi görmüştü.

2011 yılında Tunus’ta cereyan eden ve daha sonra diğer birçok Ortadoğu ülkesine de yayılan Arap Baharı ayaklanmalarından bu yana,El Sebsi'nin Tunus siyasetindeki rolü önemli oranda artmıştı. El Sebsi, üllke genelindeki protestolar ve ayaklanmaların ardından görevinden istifa ederek, ailesiyle birlikte Tunus’u terkeden eski devlet başkanı Zeynel Abidin Bin Ali’nin yerine geçmişti.

Tunus Anayasası’na göre El Sebsi’nin görevini geçici olarak meclis başkanı yürütecek. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyse bu yıl 17 Kasım’da gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde de, 6 Ekim’de milletvekili seçimlerinin yapılması planlanıyor. Bu yıl yapılacak seçimler, Tunus’ta 2011 yılından bu yana yapılan üçüncü serbest seçim olacak.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG