Erişilebilirlik

Tüketici Elektronik Fuarı'na Büyük İlgi


Tüketici Elektronik Fuarı'na Büyük İlgi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

Dünyanın en büyük fuarlarından biri olan Tüketici Elektronik Fuarı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Las Vegas’ta düzenlendi. 6-9 Ocak tarihlerinde ziyaretçi akınına uğrayan fuarda son teknolojiden yararlanılarak geliştirilen ürünler tanıtıldı

Her yıl yüzbini aşkın kişinin ziyaret Las Vegas’taki Tüketici Elektronik Fuarı, tüketicilerin ilgi göstereceği elektronik ürünlerin belirlenmesi açısından büyük önem taşıyor.

Normal HD televizyonların dört katı çözünürlüğe sahip ultra HD televizyonlar da bu yıl en fazla öne çıkan ürünlerin başında geldi. Televizyon üreticileri, çok sayıda yeni model piyasa sürdü.

Bu yılki fuarda öne çıkan bir başka yenilikse, Internet erişimli beyaz eşyalardı. Bunların da başında akıllı bulaşık makineleri, fırınlar ve buzdolapları geliyor. Ancak, bu mutfak eşyalarının birbiriyle iletişim kurmalarını sağlayacak teknoloji henüz geliştirilemedi.

Las Vegas’taki Tüketici Elektronik Fuarı’nda dikkat çeken bir başka ürün kategorisi de üstte taşınabilen aletlerdi. Saç çıkartan terapi kaskı, ağrı dindirici cihaz, diğer aletleri kontrol etmenizi sağlayan yüzük, Bluetooth’lu emzik, ya da cep telefonuna gelen çağrı ve mesajları bildiren güzel bir kolye bu ilginç ürünler arasında yer aldı.

Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören 3 boyutlu yazıcıların fiyatları bu yıl oldukça düştü. Birçok model 1000 doların altına indi. Bu yılki fuarda daha büyük 3 boyutlu yazıcıların yanı sıra, 3 boyutlu cisimler çizebilen için 3 boyutlu kalemler tanıtıldı.

Robot teknolojisindeki gelişmeler de fuarın bir parçasıydı. Çocuklara yardım eden modüler kübik robotlardan, kullanıcıları sanal bir şekilde temsil eden robot ekranlara kadar pek çok farklı robot Las Vegas’ta teknoloji meraklılarıyla buluştu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG