Erişilebilirlik

TSK’dan PYD-YPG Açıklaması


ABD-Türkiye ilişkisinde en sıkıntılı başlığı oluşturan Suriye’deki PYD-YPG yapılanmasıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın son temasları sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden askeri misilleme operasyonlarını sürdüreceği açıklaması geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Bakan Tillerson, 9-10 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmelerde bulundu. Tillerson ile görüşmesi sonrasında Erdoğan’ın “Afrin bizim için tehdittir, gerekli cevabı vereceğiz” sözü dikkat çekmişti. Bu açıklama sonrasında da Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) Suriye’nin kuzeyinde PYD-YPG kontrolündeki bölgelere ilişkin değerlendirme geldi.

Genelkurmay Başkanlığı’nca yapılan yazılı bilgilendirmede, Fırat Kalkanı Operasyonu’yla, TSK ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Suriye’de Halep’in kuzeyindeki bölgeyi DEAŞ’tan arındırdığı vurgulandı. TSK ve ÖSO kontrolündeki bölgede sivil hayatta canlanma ve normale dönüş yaşandığı vurgulanarak, “Suriyeli vatandaşların güvenle ikamet etmeye başladığı Mare bölgesine son dönemde PYD/YPG/PKK terör örgütü mensupları tarafından havan ve benzeri silahlarla atışlar yapılmaktadır. Bölgeden alınan bilgilere göre, PYD/YPG/PKK terör örgütü tarafından yapılan bu saldırılar neticesinde normale dönen sivil hayatın sekteye uğradığı, Suriyeli vatandaşların zarar gördüğü ve örgütün kadın çocuk demeden insan hayatını hiçe sayarak çok sayıda sivil vatandaşın hayatını kaybetmesine, yaralanmasına sebep olduğu bilinmektedir” denildi.

Açıklamayı desteklemek amacıyla PYD-YPG’nin neden olduğu belirtilen sivil kayıplar ve yaralanmalarla ilgili fotoğraflar da Genelkurmay Başkanlığı’nca paylaşıldı.

Bilgilendirmede, PYD-YPG unsurlarına misillemenin devam edeceği mesajı da verildi. Bilgilendirmede, “TSK tarafından PYD/YPG/PKK terör örgütünce yapılan taciz ve saldırılara misliyle mukabele edilmiştir, edilmeye de devam edilmektedir. Fırat Kalkanı Harekatı’nın başından bu yana birinci önceliğimiz sivillerin güvenliğidir. Bu kapsamda gerçekleştirilen harekat doğrultusunda öncelikle bölge halkının güvenliği göz önünde bulundurulmakta ve sivillerin zarar görmemesi için tarafımızdan desteklenen ÖSO unsurlarınca her türlü tedbir alınmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın yazılı bilgilendirmesiyle, ABD ile üst düzey temaslara ve Washington’un “öncelik Rakka Operasyonu ve DEAŞ’in bertaraf edilmesi” şeklindeki telkinlerine rağmen Ankara’nın politikasında değişiklik olmadığı gözlemlendi.

Açıklamada misillemelerin süreceğinin yanı sıra TSK’nın desteğiyle ÖSO’nun da askeri açıdan güçlendirilmeye devam edildiği de vurgulandı.

Suriye’de Halep kuzeyindeki, Fırat Kalkanı Harekâtı ile DEAŞ’tan arındırılıp, Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO kuvvetleri kontrolüne geçmesiyle sivil hayatın tekrar canlandığı, normale döndüğü, Suriyeli vatandaşların güvenle ikamet etmeye başladığı Mare bölgesine son dönemde PYD/YPG/PKK terör örgütü mensupları tarafından havan ve benzeri silahlarla atışlar yapılmaktadır.

Bölgeden alınan bilgilere göre PYD/YPG/PKK terör örgütü tarafından yapılan bu saldırılar neticesinde normale dönen sivil hayatın sekteye uğradığı, Suriyeli vatandaşların zarar gördüğü ve örgütün kadın çocuk demeden insan hayatını hiçe sayarak çok sayıda sivil vatandaşın hayatını kaybetmesine, yaralanmasına sebep olduğu bilinmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından PYD/YPG/PKK terör örgütünce yapılan taciz ve saldırılara misliyle mukabele edilmiştir, edilmeye de devam edilmektedir. Fırat Kalkanı Harekâtı’nın başından bu yana birinci önceliğimiz sivillerin güvenliğidir. Bu kapsamda gerçekleştirilen harekât doğrultusunda öncelikle bölge halkının güvenliği göz önünde bulundurulmakta ve sivillerin zarar görmemesi için tarafımızdan desteklenen ÖSO unsurlarınca her türlü tedbir alınmaktadır.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG