Erişilebilirlik

Obama Başkan Trump’ın 'Telekulak' Suçlamasını Reddetti


Adalet Bakanı Jeff Sessions’ın seçim kampanyası sürecinde Rus Büyükelçi Sergey Kislyak ile iki defa görüşmesinin ortaya çıkması sonrası ABD’de sular durulmuyor.

Başkan Donald Trump, hafta sonuna kişisel Twitter hesabı üzerinden yeni mesajlarla başladı. Trump’ın ilk mesajı, “Jeff Sessions ile Rus büyükelçi arasındaki ilk görüşme eğitim programı ile ilgili olarak Obama yönetimi tarafından planlandı” oldu.

Aynı Rus büyükelçisinin, Obama’yı Beyaz Saray’da toplam 22 defa ziyaret ettiğini yazan Trump sonraki mesajlarında ise telekulak suçlamasına bulundu ve “Bu korkunç. Zaferimden önce Obama’nın Trump Tower’daki konuşmalarımı dinlettiğini öğrendim. Hiçbir şey bulamadılar” yazdı. Dinlemeyi yeni öğrendiğini yazan Trump, bunun ‘McCarthy’izm olduğunu savundu.

​"Görevdeki bir başkanın, seçimden önce başkanlık yarışını dinletmesi yasal mıdır?" diye soran Trump, iyi bir avukatın, harika bir dava açabileceğine bahse girebileceğini de yazdı.

​"Obama, bu kadar kutsal bir seçim sürecinde telefonlarımı dinleyecek kadar nasıl düşmüş olabilir?" diye soran Trump, bunun yeni bir Watergate skandalı olduğunu savundu ve “Bu adam kötü ya da hasta” ifadelerini kullandı.

Obama ise sözcüsü aracılığı ile kısa bir açıklama yayımlayarak iddiaları reddetti. Sözcü Kevin Lewis'ten gelen açıklamada, "Ne Barack Obama ne de herhangi bir Beyay Saray yetkilisi, bir ABD vatandaşını dinleme emri vermiştir. Bunun dışındaki iddialar tamamen yanlıştır" dendi.

Öte yandan ABD Başkanı, yapımcısı olduğu Çırak adlı televizyon programından ayrılacağını açıklayan eski Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger’i de hedef aldı. Trump, “Schwarzenegger gönüllü olarak ayrılmıyor, acınası izlenme payları nedeniyle kovuldu. Ben kovmadım” diye yazdı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG