Erişilebilirlik

Trump’tan Obama’ya Eleştiri


Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan adayı Donald Trump Orlando’daki saldırının ardından, Obama’nın ulusal güvenlik sorununu hiçbir zaman çözemeyeceğini öne sürdü.

Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan adayı Donald Trump Orlando’daki saldırının ardından Başkan Barack Obama’yı eleştirdi. Trump, Obama’nın olanları görmek istemediğini söyledi.

Trump, Obama’nın ulusal güvenlik sorununu hiçbir zaman çözemeyeceğini kaydetti.

Trump, NBC’nin “Today” adlı programında yaptığı açıklamada “Birçok insan (Obama’nın) belki de sorunu çözmek istemiyor şeklinde düşünüyor” ifadesini kullandı. Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan adayı Obama için “Ne yaptığını bilmiyor, belki de ne olduğunu görmek istemiyor” dedi.

Trump, yıllardır Obama’nın gizli Müslüman olduğunu iddia ediyor.

Trump, Fox’a yaptığı açıklamada da isim vermeden “Gerçekçi, zeki ya da aklında başka birşey olan biri tarafından yönetiliyoruz” dedi.

Trump Pazar günü de saldırı ile ilgili olarak radikal İslam ifadesini kullanmadığı için Obama’ya istifa çağrısı yapmıştı.

Demokratların Başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Hillary Clinton da Amerikalı Müslümanların toplumdan itilmemesi uyarısı yaptı, devlet adamı gibi davranılması çağrısı yaptı.

Hillary Clinton, Müslüman Amerikalıların haklarını korumaya kararlı olduğunu da kaydetti.

Clinton, MSNBC’ye yaptığı açıklamada “Bir dine savaş açamayız bu çok tehlikeli” ifadelerini kullandı.

Clinton, saldırının silah kontrol yasasının yenilenmesi ihtiyacını bir kez daha gösterdiğini de vurguladı, Amerika’nın uçuş yasağındaki kişilerin silah edinmesini önlemek için adımlar atılması çağrısı yaptı.

Trump CNN’de yaptığı açıklamada da Orlando gibi saldırıları önlemek için daha iyi istihbarat elde edilmesi gerektiğini kaydetti.

Trump, “Suriye ve dünyanın çeşitli bölgelerinden nefret duygularıyla gelenlere yasak uygulamalıyız” dedi.


STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG