Erişilebilirlik

Trump’tan Medyaya Eleştiri


Başkan Donald Trump savaşta hayatını kaybeden Amerikan askerleri için söylediği iddia edilen sözlerle ilgili olarak medyayı ve Demokratlar'ı eleştirdi.

Trump twitter mesajında, “Ben ve ordu hakkında son yalanlarındaki gibi herşeyi söyleyecekler. Fakat MAGA anlıyor.”

Trump MAGA ile “Amerika’yı Yeniden Harika Yap” sloganına destekleyen taraftarlarını kastediyor.

Atlantic dergisi Perşembe günü Trump’ın Paris yakınlarındaki Amerikan mezarlığında gömülmüş askerler için Kasım 2018’de “kaybedenler” ifadesini kullandığını belirtmiş ve o günkü yağmur nedeniyle saçının bozulacağı gerekçesiyle mezarlık ziyaretine gitmediğini öne sürmüştü.

Trump iddiayı hem Perşembe hem de Pazar günü yalanladı.

Bloomberg de Trump’ın boş zamanında Amerikan büyükelçisinin konutundan sanat eseri seçtiğini ve Beyaz Saray’a gönderdiğini iddia etti.

Beyaz Saray’dan Bloomberg’in haberine ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Bloomberg, haberini olayla ilgili bazı kişilere dayandırdı.

Bu arada Amerika’da Eski Muharipler İşleri Bakanı Robert Wilkie, Trump’ı savundu ve geçen hafta Savunma Bakanı Mark Esper’in Başkan’ın askerlere saygı gösterdiği ve askerlere ya da gazilere yönelik küçük düşürücü bir cümlesini duymadığını aktardığını hatırlattı.

Maliye Bakanı Steven Mnuchin de Trump’ın orduya destek olduğunu kaydetti.

Konu Amerika’da gündemin en üst sıralarında.

İddianın Atlantic dergisinde dile getirilmesinden buyana Trump yalanlıyor ve Başkan’ın yakınındaki isimler de kendisine destek veriyor.

Seçimlerdeki rakibi Joe Biden da iddiaların doğru olması halinde bunun çok rahatsız edici olduğunu belirtmiş ve hayatını kaybeden askerlerin “kaybedenler” olmadığını söylemişti.

3 Kasım'daki seçimlere az bir süre kala iki rakip arasındaki yarış da sertleşiyor.

Son anketler ülke genelinde Biden'ı Trump'ın önünde gösterse de kararsız eyaletlerde iki isim arasındaki fark azalıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG