Erişilebilirlik

Trump’tan Kongre Soruşturmasına Çağrı


Başkan Donald Trump, Kongre üyelerine yürüttükleri Rusya soruşturmasının parçası olarak eski dış politika danışmanı Carter Page’i dinlemeleri çağrısında bulundu.

Trump, Page’in eski FBI ve istihbarat yetkililerinin ifadelerine karşı çıkacağını belirtti.

Trump Twitter üzerinden paylaştığı mesajda eski FBI ve CIA başkanlarını kastederek, “Rusya konusunda Carter Page’i sert eleştiren Demokratlar’ın, onun ifade vermesini istemediği belirtiliyor. Page, onların kendisine karşı iddialarını çürütüyor ve şimdi de ‘James Comey, John Brennan’ın yanıltıcı veya yanlış iddialarını’ ifşa ederek adını temize çıkarmak istiyor” diye yazdı.

Flynn belgeleri Senato İstihbarat Komisyonu’na verecek

Bu arada Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn de Rusya’nın ABD seçimlerine etki etme çabasında bulunduğu iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında Senato İstihbarat Komisyonu’na belgeler teslim etmeyi kabul etti.

Flynn daha önce komisyonun talebini geri çevirmişti.

Komisyonun daha dar kapsamlı bir talep sunduğu ve Flynn’in bazı kişisel belgelerle, çalıştığı iki şirketle ilişkili belgeleri gelecek haftaya kadar komisyonla paylaşmasının beklendiği belirtiliyor.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu da kendi soruşturmasını yürütüyor. Trump’ın kişisel avukatı Michael Cohen bilgi paylaşma konusunda gelen bir talebi dün geri çevirmişti.

Adalet Bakanlığı, eski FBI Başkanı Robert Mueller’i Trump’ın kampanya ekibinin Rusya ile işbirliği yapıp yapmadığı hususunu da içeren soruşturmada özel savcı olarak görevlendirmişti.

Bu iddiaları şiddetle reddeden Trump, dün Twitter’de “Rus yetkililer, yalancı basının ABD’ye ve Demokratlar’ın seçimi kaybetmesine uydurduğu sudan bahanelere gülüyor olmalı” diye yazmıştı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer da günlük basın brifinginde, Trump’ın “açıkça yanlış olan haberleri, yorumları, yalanları, gerçeklere dayanmayan haberleri görmekten hayalkırıklığı duyduğunu” söylemişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG