Erişilebilirlik

Trump’tan Kendisine 'Disiplinsiz' Diyen Tillerson’a: 'Tembelin Tekiydi'


ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Başkan Donald Trump arasında son dönemde görüş ayrılıklarının artması Tillerson’ın görevden alınmasıyla sonuçlanmıştı. Tillerson CBS kanalına verdiği bir röportajda Trump’ı içgüdüleriyle hareket eden disiplinsiz biri olarak niteledi. Trump’tan Tillerson’a yanıt gecikmedi.

Rex Tillerson, CBS’ten Bob Schieffer’e konuştu. Eski Dışişleri Bakanı Trump için “Oldukça disiplinsizdi, okumayı sevmez, brifing raporlarını okumaz, pek çok şeyin ayrıntılarına girmekten hoşlanmaz” ifadelerini kullanmıştı. Röportaj sırasında Tillerson’a Trump’la ilişkisinin nasıl raydan çıktığı sorusu yöneltildi. Rex Tillerson, “Kendisine Sayın Başkan, ne yapmak istediğinizi anlıyorum ama o şekilde yapamazsınız. Bu yasaya aykırı, anlaşmaya aykırı derdim, o da sinirlenirdi” sözleriyle cevaplamıştı.

Başkan Trump, eski Exxon Mobil CEO’su olan Rex Tillerson’ın sözlerine Twitter’dan yanıt verdi. “Mike Pompeo harika iş çıkarıyor. Kendisiyle gurur duyuyorum. Halefi Rex Tillerson’da gereken zihinsel kapasite yoktu. Beyinsizdi, yeterince hızlı şekilde kendisinden kurtulamadım. Tembelin tekiydi. Şimdi artık bambaşka bir oyun kurduk. Dışişleri’nde harika bir ruh var” mesajını paylaştı.

Başkan Trump, eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’la Kuzey Kore, Rusya ve İran politikası konusunda ters düşmüş, görüş ayrılıklarını Twitter’dan paylaşmış, 13 Mart’ta da Tillerson’ı görevden almıştı. Tillerson’ın Başkan Trump için “moron” ifadesini kullandığı iddiaları da basına yansımıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG