Erişilebilirlik

Trump’tan Düşük Reyting Tepkisi


ABD Başkanı Donald Trump’ın onay reytinginde düşüş sürüyor. Birçok ankette ABD Başkanı’na onay yüzde 30 civarında seyrediyor. Donald Trump, daha yüksek oranlı bir anketi öne sürerek, diğer tüm anketlerin yanlış olduğunu savundu.

Quinnipiac Üniversitesi’nin son kamuoyu araştırmasına göre Amerikalı seçmenlerin yüzde 58’i Trump’ın Beyaz Saray’da geçirdiği 10 aydan memnun değil. Memnun olanların oranı yüzde 35. Ankete katılanların yüzde 40’ı Trump’ın başkan olarak görev yapmaya uygun olduğunu belirtirken, yüzde 57’lik kesim buna karşı çıkıyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan diğer anketler de benzer sonuçlar ortaya koydu. Gallup’un araştırmasına göre katılımcıların yüzde 57’si Trump’ı onaylamıyor. Reuters/Ipsos anketinde bu oran yüzde 60. Washington Post-ABC News anketine katılanların yüzde 59’u da Trump’a karşı ki bu oran bir başkan için son 70 yılın en düşüğü.

Başkan Donald Trump ise bir Twitter yorumunda Cumhuriyetçiler’e yakın anket şirketi Rasmussen Raporları’nın sonuçlarını paylaştı. Trump, kendisini onaylayanların oranının yüzde 46 olduğunu yazdı ve ana akım medya kuruluşlarını bu oranı daha düşük gösterdikleri gerekçesiyle eleştirdi.

Donald Trump, “En isabetli anketlerden biri bu. Ama yalan haber medyası, yüzde 30’larda olduğumuzu söylüyor. Bu yanlış. Birçok kişi onayımızın 50’lerde olduğunu düşünüyor. Hep birlikte Amerika’yı daha büyük yapacağız” diye yazdı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG