Erişilebilirlik

Trump’tan Demokrat Senatör Adaya 'Kukla' Benzetmesi


Amerika Başkanı Donald Trump, Alabama’da gerçekleştirilecek Senato seçiminde Demokrat Parti’nin adayı olan Doug Jones’u sert sözlerle eleştirdi. Trump, Jones’un seçilmesi durumunda parti liderlerinin kuklası olacağını belirtti.

Trump, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, yıllar önce iki genç kıza cinsel tacizle suçlanan ve o zamanlar 30’lu yaşlarda olan Cumhuriyetçi aday Roy Moore’dan ise bahsetmedi.

Trump mesajında, “Alabama’da en son bizim ve Senato’nun ihtiyacı olan şey suç konusunda zayıf, sınır konusunda zayıf, ordumuz ve gazilerimiz için kötü ve vergileri gökyüzüne yükseltmek isteyen Schumer/Pelosi kuklası biri” dedi. Trump, “Jones bir felaket olur” ifadesini de kullandı.

12 Aralık’ta Alabama’da yapılacak Senato seçiminin nedeni bölgenin Senatörü Adalet Bakanı Jeff Sessions’ın kabineye üye olması ve söz konusu koltuğun boşalması.

Demokratlar Alabama’da Senato koltuğunu 20 yıldan fazla bir süredir kazanamıyor. Ancak anketler Jones’un Moore’la ilgili iddiaların ortaya atılmasından buyana az bir farkla öne geçtiğini gösteriyor.

Moore suçlamaları reddediyor ve Washington Post gazetesinde yer alan haberi ‘sahte’ olarak niteliyor.

Moore’a kendi partisinden de tepkiler var. Senato’da Cumhuriyetçilerin lideri Mitch McConnell ile Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan Moore’a adaylıktan çekilmesi çağrısı yaptı.

Cumhuriyetçi eski Başkan adayları John McCain ve Mitt Romney de Moore’a adaylıktan çekilmesi yönünde çağrı yapan isimlerden.

Trump Şükran Günü tatiline çıkarken, “O bunu reddediyor, onu da dinlemesiniz” demiş, kadınların suçlamalarına inanıp inanmadığı konusunda bir açıklama yapmamıştı.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG