Erişilebilirlik

Trump’tan CENTCOM’a İlk Ziyaret


Donald Trump, başkan olduktan sonra ABD Merkez Komutanlığı CENTCOM’un karargahına ilk ziyaretini düzenledi. Trump burada yaptığı konuşmada göçmenlik ve mülteci kısıtlamalarını savunarak “ülkeyi sevenlerin” Amerika’ya girişine izin verme sözü verdi.

Trump, Florida eyaletinin Tampa kentinde bulunan MacDill Hava Üssü’ndeki karargahı ziyaretinde, komutan ve askerlere hitaben yaptığı konuşmada, “Sizlerin yüzde yüz arkanızdayız. Bizi koruyanları koruyacağız ve sizleri hiçbir zaman yüz üstü bırakmayacağız” diye konuştu.

Konuşmasında Trump, kampanya döneminde bir ara şüphelerini dile getirdiği NATO’ya desteğini yeniden teyit etti ancak tüm üyelerin üzerlerine düşen pay doğrultusunda mali katkıda bulunması gerektiği görüşünü yineledi.

Trump, 7 Müslüman çoğunluklu ülkenin vatandaşlarına seyahat yasağıyla ilgili yargı süreci devam ederken konuşmasında iç güvenliğe atıflar yaptı ama şu an temyiz mahkemesinin önünde olan davaya doğrudan değinmedi. Donald Trump, “Güçlü programlara ihtiyacımız var --ki bu sayede bizi seven, ülkemizi seven insanların içeriye girmesine izin verilir, bizi ve ülkemizi yok etmek isteyenler de dışarıda tutulur” diye konuştu.

“Özgürlük, güvenlik ve adaletin üstün geleceğini” belirten Trump, “Radikal İslami terörizmi yenilgiye uğratacağız ve ülkemizde kök salmasına izin vermeyeceğiz” dedi. IŞİD’e karşı sert mesajlar veren Trump, örgütün dünya genelinde bir “soykırım kampanyası” yürüttüğünü belirtti.

Trump konuşmasından önce askerlerle birlikte yemek yedi, CENTCOM ve Özel Operasyonları Komutanlığı SOCOM yetkililerinden brifing aldı. Brifinge Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn dahil Trump’ın bazı danışmanları da katıldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG