Erişilebilirlik

Trump’tan Boeing’e Tavsiye: ‘Tamir Et Geliştir İsmini Değiştir’


Başkan Donald Trump, Endonezya ve Etiyopya'da iki ölümcül kazanın başrolündeki havacılık firması Boeing’e ticari marka değişikliğine gitmesi tavsiyesinde bulundu.

Trump, Twitter hesabından paylaştığı mesajında "Ben Boeing'in yerinde olsam, Boeing 737 Max'leri tamir eder, muazzam yeni özellikler ekler, uçağı yeni bir markayla piyasaya sürerdim. Başka hiçbir ürün bu uçak kadar zorluk çekmedi" dedi.

ABD Başkanı mesajında kendini de övdü. Trump, “Ben markalaşmadan ne anlarım ki? Hiçbir şey. (Ama ABD Başkanı oldum)” ifadelerini kullandı.

“Anlaşma Sanatı” adlı kitabı bulunan Donald Trump, iş adamı kimliğiyle markalaşmış bir isim. Kendi adını taşıyan biftekten suya, banyo tuzundan golf malzemelerine 250’den fazla ürüne Trump Organization’ın internet sitesinden ulaşılabiliyor. Trump’ın isim hakkını verdiği çok sayıda işletme ve bina dünyanın dört bir yanında yükseliyor.

Trump bir uçuş meraklısı olarak 1989 ile 1992 yılları arasında havayolu şirketi sahibi de olmuştu.

29 Ekim 2018’de Endonezya Lion Hava Yollarına ait Boeing 737 Max 8 tipi yolcu uçağı, havalandıktan kısa süre sonra denize çakılmış ve 189 kişiye mezar olmuştu. Etiyopya Hava Yolları’na ait aynı tip bir Boeing 737 de, 10 Mart'ta havalandıktan kısa süre sonra düşmüş, 157 kişi hayatını kaybetmişti.

Son kazanın ardından Türkiye, Çin, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda ve Avusturya dahil birçok ülke, bu uçakların operasyonlarını geçici olarak durdurmuş ve hava sahalarını bu uçuşlara kapatmıştı.

ABD Federal Havacılık Dairesi, American, United ve Soutwest havayollarının yetkilileri ile Boeing 737 Max’lerle ilgili bundan sonra atılacak adımları görüşmeyi sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG