Erişilebilirlik

'Trump'ın Çok Fazla Gizli Destekçisi Var'


'Trump'ın Çok Fazla Gizli Destekçisi Var'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:30 0:00

Sondra Dull, Batı Pennsylvania’daki Trump kampanyasında gönüllü çalışıyor. Dull, Trump taraftarlarının anketlere katılmadığını ve Trump'ın seçimleri kazanmasına yetecek kadar sessiz Trump taraftarı olduğunu söylüyor.

Trump destekçilerinin çoğu anketlere güvenmiyor.

Anketlerde sessiz kalmalarının başka bir nedeni de, Trump’a oy vermeyi düşünenlere iyi bir gözle bakılmaması.

Demokrat başkan adayı Hillary Clinton, sonradan pişman olsa da, Trump taraftarlarının acınacak durumda olduğunu söyledi.

Dartmouth Üniversitesi’nden Profesör Joe Bafumi, Trump taraftarlarının işte bu nedenle sessiz kaldığını söylüyor. Bafumi, “Sandıkta gizlice Trump’a oy verecekler ancak bunu anketörlere söylemiyorlar” diyor.

Buna benzer bir durum 1980’lerde de yaşandı. Tom Bradley, California valisi olmak için yarışan ilk Afrika kökenli Amerikalı’ydı. Anketlerde önde giden Bradley, seçimleri kaybetti. Çok sayıda beyaz Demokrat, Demokrat adaya oy verceğini belirtti ancak sandığa gittiklerinde siyah olduğu için Bradley'e oy vermediler.

Pew Araştırma Merkezi’nden Courtney Kennedy, ön seçimler sırasında yapılan online anketlerde Trump’a, telefonla yapılan anketlere göre daha fazla destek verildiğini söylüyor.

Canlı ve online anketler arasındaki fark, ön seçimlerden sonra kapandı. Yeni bir Pew araştırmasında, seçmenlere, kime oy vereceklerini rahatça tartışıp tartışamadıkları soruldu. Kennedy, bu soruya verilen cevapta, her iki adayın destekçileri arasında bir fark göremediklerini belirtti.

Uzmanlara göre, utangaç Trump taraftarlarının, seçim sonuçlarını büyük ölçüde etkilemesi mümkün görünmüyor.

Ancak rakiplerin arasındaki fark kapanmaya devam ederse, küçük bir etki bile sonuçları değiştirebilir.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG