Erişilebilirlik

Trump’la Demokratlar Arasında Gerilim Tırmanıyor


Başkanı Donald Trump’la Kongre’nin Demokrat liderleri arasında hükümetin kısmen kapanması konusunda gerilim tırmanıyor.

Senato’daki Demokratlar’ın lideri Chuck Schumer ve Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar’ın lideri Nancy Pelosi, Trump’ı Temsilciler Meclisi’ndeki muhafazakarların etkisi altında olmakla ve neyi kabul edip etmeyeceğiyle ilgili farklı şeyler söylemekle suçladı.

Schumer ve Pelosi yaptıkları ortak açıklamada, “Noel öncesi Başkan Trump ülkeyi kaosa sürüklüyor” dedi.

Schumer ve Pelosi açıklamalarında, “Bu arada aynı Beyaz Saray’daki farklı kişiler Başkan’ın bu Trump kapamasına son verilmesi için neyi kabul edip etmeyeceği konusunda farklı şeyler söylüyorlar” ifadesini kullandı.

Hükümetin kısmen kapanması nedeniyle Florida’ya gitmeyi iptal eden Başkan Trump İç Güvenlik Bakanlığı’ndan yetkililerle sınır güvenliğini görüştü.

Schumer ve Pelosi’nin açıklamaları öncesinde Trump paylaştığı Twitter mesajında Beyaz Saray’da “tek başına” Demokratlar’ın gelmesini ve sınır güvenliği konusunda bir anlaşma yapmayı beklediğini belirtti.

Hükümetin kısmen kapanmasından iki taraf da birbirini suçluyor. Ve bu kapanma birkaç gün içinde sona erecekmiş gibi de görünmüyor.

Pazar günü Trump’ın geçici Beyaz Saray Genel Sekreterliği’ne atadığı Mick Mulvaney kısmi kapanmanın 3 Ocak’a kadar sürebileceğini kaydetmişti.

Trump bütçede duvar inşası için 5 milyar dolar istiyor. Demokratlar ise buna karşı çıkıyor. Trump seçim kampanyası sırasında Amerika-Meksika sınırına duvar örüleceğini, parasını da Meksika’nın vereceğini belirtmişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG