Erişilebilirlik

Trump’ın Yeni Hedefi Müslümanlar mı?


Anketlerde önde giden Cumhuriyetçi Başkan aday adayı işadamı Donald Trump, yine tartışma yarattı. Trump, New Hampshire eyaletinde düzenlenen seçim kampanyası etkinliğinde kendisine soru soran bir destekçisinin Başkan Barack Obama için yaptığı “Müslüman ve yabancı” yorumunu düzeltmedi.

Bir destekçisi, Trump’a,“Bizim bu ülkede bir sorunumuz var. Müslümanlar. Bildiğiniz gibi şimdiki başkanımız da Müslüman. Hatta Amerikalı bile değil. Ayrıca bizi öldürmek istedikleri yerlerde bu kişileri eğittiğimiz kamplarımız var. Benim sorum, bunlardan, Müslümanlar’dan nasıl kurtulabiliriz?” diye bir soru yöneltti.

Sorunun Obama’nın Amerikalılığını ve dinini sorgulayan bölümüne “ Bu sormamız gereken ilk soru” diyen Trump, şöyle devam etti: “Bizim ilgilenmemiz gereken birçok konu var. Bildiğiniz gibi pek çok kişi, aynı şeyi söylüyor. Oralarda kötü olaylar olduğunu söylüyor. Biz bu konuyla ve daha da fazlasıyla ilgileneceğiz.”

Donald Trump, soruyu soran destekçisinin Obama hakkındaki yanlış tanımına itiraz etmemekle beraber, bazılarının “Amerika’yı Müslümanlar’dan temizleme çağrısı” olarak yorumladığı sorusuna da değinmedi.

Demokrat Parti’nin önde giden adayı Hillary Clinton, Donald Trump’ı Twitter’da yazdığı açıklamada topa tuttu. Clinton, “Donald Trump’ın Amerika Başkanı hakkındaki yalan beyanları ve de Müslümanlar hakkındaki nefret dolu söylemleri kınamaması çok rahatsız edici ve çok yanlış. Kessin artık.”

Donald Trump’ın kampanya yetkilileri, Trump’ın sorunun Obama’nın Müslüman oluşuyla ilgili bölümünü duymadığını ve sadece eğitim kamplarıyla ilgili bölüme cevap verdiğini öne sürdü.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG