Erişilebilirlik

Trump’ın Twitter Gündemi Rusya ve Obamacare


Amerika’nın yeni seçilmiş başkanı Donald Trump gündeme ilişkin sosyal medyadan mesajlar vermeye devam ediyor. Trump bu sabah saatlerinde Twitter’a yazdığı mesajlarda yine Rusya ve kendisi ile ilgili istihbarat raporu iddiaları ve Obamacare olarak bilinen sağlık sistemine ilişkin mesajlar verdi.

Trump Rusya’nın elinde kendisini zor durumda bırakacak nitelikte bilgiler olduğuna ilişkin iddiaları bir kez daha politik açıdan beceriksizce yapılmış bir girişim ve yalan haberler yığını olarak nitelendirdi. Trump ayrıca kendisi göreve geldikten sonra atayacağı yeni ekibin 90 içerisinde bilgisayar korsanlığı iddiaları ile ilgii yeni bir rapor hazırlayacaklarını duyurdu.

Amerika’nın yeni seçilmiş başkanı daha önce yaptığı açıklamalarda da CIA’in Rusya’yı suçlayan bilgisayar korsanlığı raporlarına güvenmediğini söylemiş ve “Bu raporları yazanlar ile Saddam’ın elinde kitle imha silahları var diyenler aynı kişiler” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan kampanyası süresince ve seçildiği günden bu yana sürekli olarak Obamacare sağlık sistemini iptal edeceğini söyleyen Trump bu söylemini bu sabah da Twitter’dan bir kez daha yineledi. Trump, “Mevcut sağlık sigortası sistemi çok yakında tarih olacak” dedi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG