Erişilebilirlik

Trump’ın Kadın Kongre Üyelerini Hedef Alan Mesajları Tartışılıyor


Başkan Donald Trump’ın bazı Demokrat kadın Kongre üyelerini hedef alan tweet mesajları tartışılıyor.

Trump hedef aldığı kadınların aslen hükümetleri tam bir felaket olan ülkelerden geldiklerini iddia etti.

Trump mesajlarında isim vermedi ancak hedefinde yönetimi ve kendisini sertçe eleştiren 4 kadın Demokrat Kongre üyesinin olduğu belirtiliyor.

Sözkonusu Kongre üyeleri Alexandria Ocasio Cortez, Rashida Tlaib ve Ayanna Pressley’le İlhan Ömer olarak sıralanıyor. Ömer çocukken Amerika’ya gelmiş bir isim. Diğer Kongre üyeleri ise Amerika’da doğdu büyüdü.

Tweet mesajında kadın Kongre üyelerinin kendisini ve Amerika’yı "alçakça" eleştirdiklerini kaydeden Trump, "Aslen hükümetleri tam bir felaket olan ülkelerden gelen ilerici Demokratların ABD halkına sert şekilde hükümetimizin nasıl yönetilmesi gerektiğini söylediklerini görmek çok ilginç" dedi.

Trump, bu Kongre üyelerine “geldikleri yere dönüp oralardaki bozuk sistemi düzeltmeleri” çağrısı yaptı ve "Sonra geri gelin ve nasıl yapıldığını gösterin" diye yazdı.

Trump, “Bu yerlerin korkunç derecede sizin yardımınıza ihtiyacı var. Eminim Nancy Pelosi seyahat ayarlamalarınızı hızlıca yapar” diye yazdı.

Trump’a tepkiler gecikmedi. Başkan Trump'ın bu sözleri Demokratlar tarafından “ırkçı” ifadeler olarak nitelendi.

Alexandria Ocasio Cortez, Trump’a cevaben attığı tweet mesajında, “Bay Başkan geldiğim ülke ve hepimizin bağlılık yemini ettiği ülke Amerika. Kızgınsınız, çünkü bizi içine alan Amerika’yı anlayamıyorsunuz. Yağmanız için korkuyla beslenen bir Amerika'yı kullanıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi Demokrat Parti içinde bu grupla anlaşmazlık yaşamıştı ancak o da diğer Demokrat Kongre üyelerini savundu. Pelosi Trump’ın Twitter’dan paylaştığı mesajları “Yabancı düşmanı” olarak niteledi. Pelosi “Trump ABD’li dört kadın Kongre üyesine ülkelerine dönmelerini söylerken “Amerika’yı Yeniden Büyük Kılalım” planının Amerika’yı yeniden beyaz yapmayı amaçladığını bir kez daha pekiştirdi” diye yazdı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG