Erişilebilirlik

“Trump’ın Göçmen Vizesi Kararını İmzalaması Gecikebilir” 


Başkan Donald Trump’ın “Yeşil Kart” olarak bilinen ve ABD’de daimi oturma ve çalışma vizelerinin 2 aylığına askıya alınmasını öngören kararı bugün imzalaması bekleniyordu. Ancak karar metninin hukuki açıdan incelenmesinin sürdüğü ve imza için bu akşam hazır olamayabileceği belirtildi.

Beyaz Saray danışmanlarından Kellyanne Conway, hukukçuların karar metninin ayrıntılarını değerlendirdiğini söyledi, “Hukuki açıdan bir engel teşkil etmediğinin onaylanması gerekiyor. (Başkan Trump’ın) kararı bir an önce imzalamak istediğini biliyorum ancak bu metnin ne zaman hazır olacağına bağlı” şeklinde konuştu.

Reuters’a bilgi veren bir başka Beyaz Saray yetkilisi de söz konusu kararın imzalanma takviminin ötelenebileceğini belirtti. Yetkili, “Avukat ekibi hala ayrıntılar üzerinde çalışıyor. Bu akşam imzaya hazır olup olmayacağını bilmiyoruz” dedi.

Beyaz Saray’da karara ilişkin istişareler konusunda bilgi sahibi olan bir kaynak, Başkan Trump ve danışmanlarının bu konuyu hafta sonu görüştüklerini ve adımın seçmen tabanını hedef aldığını söyledi. Söz konusu kaynak, “Bunu en başından beri istiyordu. Salgın olması sebebiyle şimdi hayata geçirebilecek durumda” ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG