Erişilebilirlik

Kushner Ankara'da Erdoğan'la Görüştü


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve kidemli danışmanı Jared Kushner ile görüştü.

Kushner'e Ankara ziyaretinde ABD Başkanı Trump’ın Ortadoğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt ve ABD’nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook eşlik etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan paylaşılan fotoğraflarda, görüşmeye Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da katıldığı görüldü.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada “Bugün Başkan’ın kıdemli danışmanı Jared Kushner, Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt ve BM İran özel temsilcisi Brian Hook Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya geldi. Görüşmede ABD ve Türkiye arasında artan işbirliği ile Trump yönetiminin İsrail ve Filistin arasında barışı sağlama çabalarına değinildi. Bunlara ek olarak tüm bölgenin koşullarının ekonomik yaptırımlar amacıyla iyileştirilmesi tartışıldı” denildi.

Kushner’in de yer aldığı ABD heyeti, İsrail-Filistin arasında yeni barış planı sürecini yürütmek amacıyla nabız yoklamak amacıyla bölge ülkelerini ziyaret ediyor. Kushner de bu tur kapsamında bugün Ankara’yı ziyaret etti.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, "ABD ve Türkiye arasında artan işbirliğiyle Trump Yönetimi'nin İsrailliler ve Filistinliler arasında barış sağlama çabalarının ele alındığı, buna ek olarak bölgenin ekonomik yatırımlar yoluyla bir bütün olarak kalkındırılması yollarının görüşüldüğü" bildirildi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG