Erişilebilirlik

Trump'ın Bilim Politikaları Protesto Edildi


Trump yönetiminin 2018 bütçe tasarısında, çevre koruma, bilim ve araştırma harcamalarını kesmek istemesi, başkent Washington başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında protesto edildi.

Dünya Günü'nde gerçekleşen gösterilere binlerce bilimadamı, çevreci ve bilime önem veren insan katıldı. “Bilim İçin Yürüyüş” adı verilen organizasyon kutlama havasında geçti.

Washington’da yağmura rağmen göstericiler, Kongre’nin hemen önünden başlayan Ulusal Park’ı doldurdu. New York’ta da göstericiler Manhattan’da buluştu ve Beyaz Saray’a bilime daha çok önem verilmesi için mesaj verdi.

Trump yönetiminin yeni teknolojiler yaratmak yerine büyük şirketleri kollamaya çalıştığını savunan göstericiler, slogan attı, pankart taşıdı.

Güney Amerika, Avrupa ve Avustralya'da da, binlerce insan, gösterilere katıldı. 600 şehirde planlanan gösterilerde, iklim değişikliği ile mücadele, evrim teorisi ve cinsel sağlık eğitimi ve araştırma bütçelerine kaynak ayrılması çağrısı yapıldı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de gösterilerde de “Alternatif gerçekler yoktur”, “Bilim susturulamaz” pankartları göze çarptı.

Organizatörler, “Bilim İçin Yürüyüş”ün partilerüstü bir oluşum olduğunu ve bilimin Amerikan demokrasisi için hayati önemde olduğunu anlatmak için düzenlendiğini söylüyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG