Erişilebilirlik

Trump’a Demokratlar’dan Sınırlı Cumhuriyetçiler’den Tam Destek


Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Demokrat Nancy Pelosi, Trump’ın Suriye’ye yönelik füze saldırısına destek verdi. Pelosi bununla birlikte Kongre’nin Donald Trump’a askeri müdahale yetkisi verip-vermeyeceğini acilen ele alması gerektiğini söyledi.

Pelosi, Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan’a gönderdiği mektupta Amerikan halkının kapsamlı bir stratejiyi bilmeye hakkı olduğunu kaydetti.

Temsilciler Meclisi, Perşembe günü 2 haftalık bahar tatiline çıktı ancak Pelosi bir an önce konunun Kongre’de gündeme alınmasından yana.

Ryan’ın ofisinden yapılan açıklamada ise böyle bir planın olmadığı kaydedildi.

Virginia Demokrat Senatörü Tim Kaine ise saldırının etik açıdan doğru olsa da meşru olmadığını kaydetti. Kaine, Trump’ın Kongre’ye danışmadan Suriye’ye saldırı düzenlememesi gerektiğini söyledi.

Trump’a Demokratlar’dan Sınırlı Cumhuriyetçiler’den Tam Destek
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:19 0:00

Kaine, “Anayasa çok açık, sadece Kongre savaş ilan eder” dedi.

Bazı uzmanlar ise Amerika askerlerinin tehdit altında olduğu durumlarda Başkan’ın tek taraflı hareket edebileceğini kaydediyor.

Kaine, Trump’a Kongre’nin üzerinde tartışabileceği ve oylayabileceği bir planla gelmesi çağrısı yaptı.

Kaine Kongre’de hem Silahlı Hizmetler Komisyonu hem de Dış İlişkiler Komisyonu üyesi.

McCain: Güvenli bölgeler oluşturulmalı



Senato Silahlı Hizmetler Komisyonu Başkanı Senatör John McCain ise Trump’ın Suriye’de daha fazla adım atmaya hazırlanması gerektiğini kaydetti.

MSNBC’ye konuşan McCain, Perşembe günkü saldırıyı ölçülü yaklaşım olarak niteledi. McCain, Suriye hava gücünün etkisiz hale getirilmesi gerektiğini vurguladı ve insani krizle mücadele için güvenli bölgeler oluşturulması gerektiğini kaydetti.

McCain ayrıca Trump’ın tweet atmasının duracağını umduğunu da söyledi.

Rubio: Trump, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye’yle Konuşmalı



Senatör Marco Rubio da Suriye’de bir sonraki adımın Sünni hükümetlerle Suriye için alternatif bir yönetimi tartışmak olduğunu söyledi.

Florida’dan Cumhuriyetçi Senatör olan Rubio bir dönem Trump’ın başkan adaylığı yarışındaki rakibiydi.

NBC’ye konuşan Rubio, “Trump, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye’ye ulaşarak Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat’ın istifa etmesi ve yeni rejim kurmanın yollarını tartışmalı. Esat, diplomatik baskıya geçmişte karşılık vermedi fakat askeri saldırılar bunu değiştirebilir” dedi.

Rubio, “Esat’a alternatif oluşturmak için diplomasi ve alandaki cihatçı olmayan gruplarla birlikte çalışarak ilerleme kaydetmemiz gerekiyor,” dedi.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG