Erişilebilirlik

Trump Yönetimi Bilgi Sızdırmalara Karşı Harekete Geçti


Beyaz Saray’dan haber sızdırılmasıyla ilgili krize, Adalet Bakanı Jeff Sessions el koydu. Sessions, yönetimin ülkeyi koruma kapasitesini baltaladığını söylediği sızıntıların peşine düşeceklerini kaydetti.

Gazetecilere konuşan Sessions, Adalet Bakanlığı’nın gizli bilgilerin izinsiz sızdırılmasıyla ilgili soruşturma sayısının üçe katlandığını, dört kişinin resmen suçlandığını açıkladı. “Tavrımızı alıyoruz” diyen Sessions, bu sızıntı kültürünün bitmesi gerektiğini söyledi.

Sessions bu dört kişinin kimliğini açıklamadı ancak gizli bilgileri hukuksuz biçimde paylaşmak ya da yabancı istihbarat yetkilileriyle irtibatlarını saklamakla suçlandıklarını belirtti.

Sessions, “Hiçbir hükümet, liderleri yabancı ülke başkanlarıyla hassas konuları rahatça ve özgürce konuşamazken, etkili olamaz” dedi.

Sessions’la birlikte basının karşısına çıkan Ulusal İstihbarat Başkanı Dan Coats da, gizli bilgilerin sızdırılmasının ulusal güvenliği tehlikeye attığını söyledi. Bu tür ihlallerin Kongre ve yönetim dahil bir çok yerden kaynaklandığını söyleyen Coats, “Buna izin veremeyiz dedi.

Son olarak Washington Post gazetesi, Trump’ın başkanlığının ilk günlerinde Meksika ve Avustralya liderleriyle telefon görüşmelerinin tutanaklarını yayımlamıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG