Erişilebilirlik

Trump Yanlış Kişiye Tweet Atınca


Amerika’nın yeni seçilmiş başkanı Donald Trump sosyal medyayı en sık kullanan politikacı durumunda. Trump her gün gündeme ilişkin her konuda Twitter üzerinden mesajlar veriyor.

Bu sabah da kızı Ivanka Trump’ın CNN Televizyonu’nda yayınlanacak bir haberi ile ilgili bir twitter mesajını paylaşırken kızı yerine başka birinin twitter adresini kullanmış oldu.

@Ivanka kullanıcı adını kullanan İngiltere’nin Brighton kentinde yaşayan Ivanka Majic adında bir kadın. 20 milyon kullanıcısı bulunan Donald Trump tarafından twitterda adı kullanılınca Majic bir anda basının ilgi odağı oldu.

Sabah saat 6’da gazetecilerin kendisine telefon ile ulaşması sebebiyle uyandığını ve olaydan haberdar olduğunu söyleyen Ivanka Majic, daha önce de benzer şekilde Ivanka Trump adına kendisine Twitter’dan mesajlar geldiğini ancak hiç bu boyutta bir olay ile karşılaşmadığını söylüyor.

Ivanka Majic olayı fark etmesinin ardından Donald Trump’a twitterdan yanıt verdi. Trump’a yazdığı mesajında Majic “Siz büyük sorumlulukları olan birisiniz. Size tavsiyem Twitter’da daha dikkatli davranmanız ve küresel ısınma konusunda daha fazla bilgi edinmeniz” diye yazdı.

Trump daha önce yaptığı açıklamalarda küresel ısınmaya inanmadığını bunun Çin tarafından Amerika ile rekabeti engellemek için uydurulmuş bir yalan olduğunu ileri sürmüştü.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG