Erişilebilirlik

Trump Washington'a Geldi


Donald Trump, başkanlık görevine seçilmesinden sonra ilk kez başkent Washington’a geldi. Trump, bugün Başkan Barack Obama ile görüştü.

Beyaz Saray, Obama-Trump görüşmesinden önce yaptığı açıklamada, iktidarın barışçıl bir şekilde devir tesliminin Amerikan demokrasisinin ‘temel ilkesi’ olduğunu belirtti.

Obama’nın eşi Michelle Obama da, Trump’ın eşi Melania ile Beyaz Saray’ın ayrı bir odasında özel olarak biraraya geleceği açıklanmıştı.

Başkan Obama’nın seçimlerden daha bir yıl önce hükümet birimlerine yönetimin devir teslim sürecinin pürüzsüz şekilde gerçekleşmesi için gerekli tedbirleri almaları talimatı verdiği kaydedildi.

Beyaz Saray’ın açıklamasında, yönetim yetkililerinin Trump ve oluşturacağı ekibin Amerika’nın ulusal güvenliğinin korunması için birinci günden hazırlıklı olmasını sağlamaya çalıştığı belirtildi.

Amerikalı istihbarat ve savunma yetkilileri de ülkenin karşı karşıya olduğu tehditler ve denizaşırı askeri operasyonlar konusunda Trump’a günlük brifingler vermeye başladı.

Buna ek olarak Obama yönetimi, Trump ve ekibini hükümetin terör saldırıları, doğal felaketler gibi acil durumlara nasıl karşılık verdiği konusunda bilgilendirmek maksadıyla çok sayıda hükümet birimlerinin de katılımıyla uygulamalı toplantılar düzenlemeyi planlıyor.

Trump, Washington’da ayrıca Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan ve Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell ile biraraya gelecek.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG