Erişilebilirlik

Trump ve Demokratlar Altyapı Konusunda Uzlaştı


ABD Başkanı Donald Trump, Demokrat liderlerle 2 trilyon dolarlık olası bir alt yapı tasarısı üzerinde uzlaştı. Tasarı yolların, köprülerin, su ve elektrik tesisatı gibi altyapı ağının yenilenmesi için gereken parayı içeriyor. Trump ve Demokrat liderler tasarıyla ilgili olarak üç hafta sonra yeniden bir araya gelecek.

Göç ve sınır güvenliği gibi Demokrat ve Cumhuriyetçiler arasında tartışmalara neden olan konuların yanında alt yapı harcama paketi bu görüşmede her iki partiden de destek gördü.

Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi, “ABD Başkanı’yla çok yapıcı bir görüşme yaptık. Bir anlaşmaya vardık o da anlaşmamızın büyük ve cesur olacağı” ifadelerini kulandı.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Sanders, “ABD yıllar boyunca altyapıya yatırım yapmanın yakınına bile yaklaşamadı. Başka ülkelerin çıkarlarını kendi ülkemizinkilerden daha öncelikli gördük” dedi.

Beyaz Saray Genel Sekreteri Mick Mulvaney ise konuya farklı bir yaklaşım getirerek anlaşmanın uzak göründüğü, Demokratlar’ın Beyaz Saray’ın inşaatları hızlandırmak için yapmak istediği çevre düzenlemesine karşı çıkabileceklerini kaydetti.

Mulvaney, Kanada ve Meksika’yla yapılacak ticaret anlaşmasının Kongre’den geçmesinin altyapı tasarısının geçmesinden daha mümkün olduğunu kaydetti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG