Erişilebilirlik

Trump ve Clinton İmaj Düzeltmeye Çalışıyor


Trump ve Clinton Olumsuz İmajlarını Düzeltmeye Çalışıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:28 0:00

Amerika’da başkanlık seçimleri öncesi iki parti kurultaylara hazırlanırken, yeni anketler Demokrat Hillary Clinton’ın hatırı sayılır bir farkla Donald Trump’ın önünde gittiğini gösteriyor. Trump hakkında olumsuz düşünenlerin oranı son anketlerde yükseldi. Ancak, Clinton hakkında olumsuz düşünen seçmen sayısı da yüksek. Bu, iki adayın da Kasım ayında yapılacak seçimlerden önce imajlarını düzeltmek için çalışması gerektiğini gösteriyor.

Partiler arasında sıkı yarışlara sahne olan Ohio’da Hillary Clinton ve Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, Donald Trump’a karşı güç birliği yaptı.

Hillary Clinton, “Donald Trump’ın kumarhanelerini batırdığı gibi Amerika’yı da batırmasına izin vermeyeceğiz!” şeklinde konuşuyor.

Ancak, anketler seçmenlerin çoğunluğunun Clinton’a güvenmediğini gösteriyor. Clinton, Chicago’da bu konuyu gündeme getirdi: “Bu konuya çalışmam gerektiğini biliyorum. Çoğu kişi anketörlere bana güvenmediklerini söylüyor. Bunu duymak hoşuma gitmiyor. Hatalarım olduğu doğru. Ancak herkes hata yapabilir. Bu nedenle kuşkuları anlıyorum.”

Donald Trump ise, “Çok kötü, hem de çok kötü bir durum var” diyor.

Ancak Clinton’ın önündeki zorluklar, kadınlar ve azınlıklar arasında sevilmeyen Donald Trump’ın önündeki engeller yanında hafif kalıyor.

Trump, siyasi sistemin dışından olduğu için seçmenleri kazanacağı konusunda ısrarlı.

Trump, “Seçimlere katılır katılmaz yükselmeye başladım. Ben sistemin dışından geliyorum. Dostlarım bana böyle olduğumu söyledi. Neden mi? Çünkü ben sizin için doğru olanı yapacağım. Onlar için doğru olanı değil!” diyor.

Ancak gazeteci Tom DeFrank, Trump’ın önseçim adaylığından genel seçim adaylığına geçişte zorlandığını söylüyor: “Ben Trump’ın söyleminin bir kısmının Cumhuriyetçi önseçim seçmeni için çok uygun olduğunu düşünüyordum. Ancak bu söylem sonbaharda onun için sorun oluşturabilir.”

Cumhuriyetçi uzman Scot Faulkner, Hillary Clinton’ın da yapması gerekenler olduğunu söylüyor: “Geçmişindeki tüm sorunlar bir yana, o çok kötü bir aday. Kötü bir konuşmacı. İnsanlarla ilişki kurmakta zorlanıyor. Halka o kadar çokpazarlandı ki sanki hep onunla karşı karşıyayız.”

John Fortier, Clinton’ın Kasım ayında seçmeni sandığa çekebilmek için Trump’ın olumsuz yönlerinin altını çizmesi gerektiğini düşünüyor: “Politikada çok tanınan bir isim ve onu sevmeyenler şimdiden kararlarını verdi. Yani Clinton için sorun kendi destek grubunu sandığa getirmek değil, Trump’ın kötü bir alternatif olduğunu ortaya koymak.”

İki adayın da olumsuz yönlerine bakarak uzmanlar, Kasım’a kadar kişisel saldırılarla dolu daha çirkin bir kampanya dönemi bekliyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG