Erişilebilirlik

Trump ve Clinton Son Kez Karşı Karşıya Geliyor


Trump ve Clinton Son Kez Karşı Karşıya Geliyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:13 0:00

Başkan adayları arasındaki son tartışma programı, Donald Trump için hayati önemde çünkü Trump anketlerde Clinton’ın gerisinde gidiyor.

Cumhuriyetçi aday Trump, “Bu sistemde şike var arkadaşlar ve bu şikeye izin vermeyeceğiz” diyerek destekçilerini, hem Clinton’ın kampanya ekibine ve hem de Demokratlar’ı destekleyen medyaya karşı savaştıkları konusunda uyardı.

Ama bazı Cumhuriyetçiler bile bu iddiaya inanmıyor.

Donald Trump, geçmişte birçok kadına karşı uygunsuz davranışta bulunduğu iddialarına da ateş püskürüyor ve medyayı yine Clinton'u desteklemekle suçluyor.

Clinton da yapılacak son tartışmanın hazırlıklarına dalmış durumda. Adayın bilgisayar yazışmaları üzerine tartışmalar sürse de, Clinton kampanya konuları üzerine yoğunlaşmaya çalışıyor.

Clinton’un kampanyası içi en büyük destekçileri Başkan Barack Obama ve eşi. Michelle Obama, Trump’ın kadınlar hakkındaki uygunsuz sözleri kamera önünde eleştirdi ve “Bu konuşma cinsel saldırıyı destekleyen birinin konuşması” diye konuştu.

Siyasi uzman Tom DeFrank, Trump’ın müstehcen sözlerinin ve birçok kadının iddialarının ortaya çıkmasından sonra anketlerde geride kaldığına dikkat çekiyor.

Cumhuriyetçi uzman John Feehery de, son açık oturumda da adaylar arasında görüş ayrılığının süreceğini söylüyor. Feehery, “Bence Hillary son tartışmada sivri çıkışlar yapmayacaktır çünkü seçimi sırtladığını düşünüyor. Trump ise her yola başvuracaktır, zira yolunu bulup Clinton’a bir şekilde saldırması gerektiğine inanıyor” yorumunda bulundu.

Seçim kampanyasının artık son haftalarında iki aday da kararsız eyaletlerin peşinde. Çünkü Amerika’nın kaderini bu eyaletlerdeki seçmenler belirleyecek.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG